“Women Strike Again”: Μια διαδικτυακή συζήτηση για τη γυναικεία εκπροσώπηση και ενδυνάμωση στον χώρο του ποδοσφαίρου

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ανοιχτεί ο διάλογος για το χαμηλό ποσοστό εκπροσώπησης των γυναικών στον χώρο του ποδοσφαίρου, τόσο διεθνώς, όσο και στη χώρα μας

Η Αthens Comics Library, στο πλαίσιο του #FootballPeople, τη μεγαλύτερη εκστρατεία της Ευρώπης για κοινωνικές αλλαγές και ποικιλομορφία στο ποδόσφαιρο σε συνεργασία με το FARE Network, που φέρνει μαζί αθλητές, ομάδες και οργανώσεις που οδηγούνται στην καταπολέμηση της ανισότητας στο ποδόσφαιρο και χρησιμοποιούν το άθλημα ως μέσο κοινωνικής αλλαγής, παρουσιάζει τη διαδικτυακή εκδήλωση “Women Strike Again”, την Πέμπτη 14/10/2021 στις 7μ.μ.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη διεθνή επικοινωνιακή καμπάνια #FootballPeople Weeks που συντονίζει το FARE Network και στην οποία συμμετέχουν αθλητικά σωματεία, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, αθλητές και φίλαθλοι από όλο τον κόσμο και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι:

Χριστίνα Κορομηλά, Social Media/Press Officer ΠΑΕ Α.Ε.Κ.
Κατερίνα Σάλτα, Sport for Protection Programme Manager, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας
Μαρία Παπαπαναγοπούλου, Προπονήτρια Ακαδημίας ΑΤΛΑΣ, Πατρών
Maymi Asgari, Αθλήτρια, Influencer,Girl Power Ambassador
Shakiba Saeedi, πρώην παίκτρια Hestia F.C.

Θα συντονίσει η Λήδα Τσενέ, Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και Ιδρύτρια της Athens  Comics Library.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται προ-εγγραφή και θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

Η συζητήση θα μεταδοθεί μέσα από τη σελίδα του Facebook της Athens Comics Library και είναι ελεύθερη προς το κοινό.

Λαμβάνοντας υπόψη το χαμηλό ποσοστό εκπροσώπησης των γυναικών στο χώρο του ποδοσφαίρου, τόσο διεθνώς, όσο και στη χώρα μας, στοχεύουμε μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση να συμβάλουμε στο διάλογο για την ανάδειξη αυτών των θεμάτων.

Παραλληλα, στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε παραδείγματα γυναικών,από διαφορετικά backgrounds και κουλτούρες, όπου το ποδόσφαιρο λειτούργησε ως εργαλείο ενδυνάμωσης και να εμπνεύσουμε περισσότερα κορίτσια να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από μια ψηφιακή καμπάνια με τίτλο #WomenStrikeAgain #FootballPeople, η οποία θα διαχυθεί μέσω των social media,  όπου αθλητές, δημοσιογράφοι, άνθρωποι του πολιτισμού και του αθλητισμού θα συμμετάσχουν δίνοντάς ένα μήνυμα ενδυνάμωσης, το οποίο θα προσυπογράφει το στόχο της εκδήλωσης, καθώς και μια δήλωση δέσμευσης για την ενίσχυση της γυναικείας εκπροσώπησης, αλλά και ενδυνάμωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Μέχρι σήμερα αναγνωρισμένες προσωπικότητες στο χώρο του ποδοσφαίρου και θεμάτων ισότητας και πολιτισμού από την Ελλάδα και την Ευρώπη, έχουν συνυπογράψει την καμπάνια αυτή όπως η Αγγελική Αρκάδη, Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ Α.Ε.Κ., ο Ηλίας Κυριακίδης, Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης Δικτύου Ακαδημιών ΠΑΕ Α.Ε.Κ., η Αγγελική Κούρκουλου, Αθλητική Δημοσιογράφος, OPEN TV, η Maymi Asgari, Αθλήτρια, Κοινωνιολόγος και γνωστή Influencer, η Στέλλα Κάσδαγλη, συν-Ιδρύτρια του Women on Top και συγγραφέας και πολλοί άλλοι.

Μπορείτε και εσείς να υποστηρίξετε την πρωτοβουλία Women Strike Again ως άτομο ή ως οργανισμός ή ομάδα.

Μπορείτε επίσης να διαδώσετε την καμπάνια για την πρωτοβουλία και να ενθαρρύνετε τον αθλητικό σας χώρο, το εκπαιδευτικό σας ίδρυμα, ή τον οργανισμό σας να εγγραφούν στην καμπάνια  Women Strike Again και να αναλάβουν δράση.

Λίγα λόγια για την Comicdom Press 

H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Comicdom Press ιδρύθηκε το 2004, με στόχο την προώθηση της 9ης Τέχνης. Στο πλαίσιο αυτό:

• διατηρεί το μεγαλύτερο ελληνικό, ενημερωτικό site για comics, www.comicdom.gr • διοργανώντας το ετήσιο φεστιβάλ comics Comicdom Con Athens (από το 2006)

• ίδρυσε την Athens Comics Library (athenscomicslibrary.gr), την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη comics στην Ελλάδα.

• διατηρεί την εκδοτική Comicdom Press (από το 2008) η οποία εκδίδει πρωτότυπα comics καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών, καθώς και μεταφορές λογοτεχνικών έργων, σε comics.

• διοργανώνει εργαστήρια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και βιβλιοθηκονόμους

διοργανώνει εργαστήρια για ενήλικες με τη χρήση της μεθοδολογίας comics collaborative storytelling, με στόχο την ενίσχυση του συνεργατικού πνεύματος και της δημιουργικότητας.

ίδρυσε το Ψηφιακό Μουσείο Comics

Από την ίδρυση της εταιρείας μέχρι και σήμερα, η Comicdom Press έχει συνεργαστεί με φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο εκθέσεων, φεστιβάλ, εργαστηρίων, συνεδρίων, και κινητικότητας δημιουργών. Ενδεικτικά ,αναφέρουμε:

Ελληνοαμερικανική Ένωση, British Council,  Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς, Ινστιτούτο Cervantes, Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Πρεσβεία της Αμερικής στην Αθήνα, Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου,  Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Ευγενίδειο Ίδρυμα, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Λάρισα Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, Cartoon Art Museum, Charles M. Schulz Museum, Israeli Cartoon Museum, Comics  International Festival of Llodz, European Cultural Foundation, Kyoto Seika Univeristy, Kyoto  International Manga Museum, Herge Museum κ.α.).

Τέλος, η Comicdom Press αντιλαμβανόμενη την έννοια της κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης προσφέρει αφιλοκερδώς προγράμματα σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Ιδρύματα και φορείς με κοινωνικό προσανατολισμό (Make a Wish, Χαμόγελο του Παιδιού κ.λ.π.)

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται αρκετά σε κοινωνικά θέματα,  δουλεύοντας με διαφορετικές κοινότητες (δείτε  εδώ  τις δράσεις με τις προσφυγικές κοινότητες), αξιοποιώντας τα comics και την αφήγηση σαν εργαλείο ευαισθητοποίησης,  ενημέρωσης και ενεργοποίησης, ενώ από τις πιο πρόσφατες δράσεις μας είναι η συνεργασία μας με την ΠΑΕΚ ΑΕΚ στο πρόγραμμα Welcome Through Football.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας