“The Bonnie n’ Clyde Syndrome”: Ένα απενοχοποιημένο girl talk με τις «συνεργούς» του BnC

Live review από το Inception Party του BnC. Hip-hop, Jazz, Funky, Soul, Disco και RnB μπαλάντες, ενώνονται με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο και συνδιαλέγονται με ηλεκτρονικά στοιχεία, ντραμς και μπάσο, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε ένα σύγχρονο Studio 54

Κείμενο: Μύριαμ ΠαρασκευοπούλουO BnC πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησε ένα επικό ΕP δίνοντάς μας μια γερή δόση αγνής μαύρης μουσικής. Το “Brown Sugar” μας εισήγαγε σε μια νέα εποχή δημιουργίας για τον καλλιτέχνη ο οποίος πατώντας στις ηχητικές του αναμνήσεις δημιούργησε ένα πολύ σύγχρονο και φρέσκο αποτέλεσμα, αφήνοντάς μας με μια μεγάλη αίσθηση ανυπομονησίας για την ολοκληρωμένη του δουλειά. Το επόμενο single “Supamodel” ήρθε με ένα φανταστικό κλιπ σε σκηνοθεσία του Μάνου Μακράκη και διεύθυνση φωτογραφίας του Νικόλα Κοντουδάκη. Εναλλαγές πλάνων από το αστικό αττικό downtown, στο stage ενός club, αντλώντας έμπνευση από την δεκαετία του ’70 και ξανά σε δωμάτια του σήμερα, αποκαθηλώνοντας την αισθητική των selfies και τους αριθμούς του Instagram. Και ξαφνικά λίγο πριν την εκπνοή του 2022, *BOOM*. To νέο ολοκληρωμένο άλμπουμ του BnC “The Bonnie n’ Clyde Syndrome” το οποίο κυκλοφορεί από την Sky Vector σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και σε μορφή βινυλίου από την Mind The Wax, είναι γεγονός.

“The Bonnie n’ Clyde Syndrome”; Αναρωτιέμαι δυνατά και το μυαλό μου αρχίζει να κάνει συνειρμούς με ψυχολογικούς όρους για να ανασύρω στη μνήμη μου πως η επιστήμη της ψυχολογίας θέλοντας να εκλαϊκεύσει το όνομα του συνδρόμου της υβριστοφιλίας, σύνδρομο το οποίο παρατηρείται όταν δυο άνθρωποι οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα, είτε μεμονωμένα είτε ως συνεργοί, ελκύονται ο ένας από τον άλλον, το μετονόμασε σε “The Bonnie n’ Clyde Syndrome”. Έτσι λοιπόν, το σύνδρομο έγινε ευρέως γνωστό με το όνομα του πιο διάσημου ζευγαριού εγκληματιών του προτελευταίου αιώνα. Όσο εγώ έχω μπει σε μια αλληλουχία σκέψεων για το πώς ο καλλιτέχνης επέλεξε αυτόν τον τίτλο για το άλμπουμ του, η βελόνα ακουμπάει ήδη το βινύλιο και ο ηχητικά «συμπλεγματικός» κόσμος του BnC με καλωσορίζει. Ήχοι από το ευρύ φάσμα της μαύρης μουσικής γεμίζουν το δωμάτιο. Hip-hop, Jazz, Funky, Soul, Disco και RnB μπαλάντες, ενώνονται με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο και συνδιαλέγονται με ηλεκτρονικά στοιχεία, ντραμς και μπάσο, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε ένα σύγχρονο Studio 54. Οι στίχοι του είναι ένα άμεσο storytelling, φλερτάρουν με το sexting και είναι άφιλτροι όσο ο έρωτας δυο κακοποιών.

Κάποιες από τις ιστορίες του ξεχωρίζουν από την αύρα που έχει αφήσει καθεμία από τις «συνεργούς» που έχει επιλέξει. Nalyssa, Sugahspank, Irene, Thalia, Ksenia, Idra, έχουν δώσει μια εντελώς διαφορετική μορφή στο τελικό αποτέλεσμα. Θέλω πολύ να μάθω τη δική τους πλευρά από την ιστορία. Στις παρακάτω γραμμές διαβάζετε ένα inception review και ένα εντελώς απενοχοποιημένο girl talk με αφορμή τον νέο δίσκο του Bnc.

H σβούρα γυρίζει στο πάτωμα, το πικάπ παίζει και εγώ εισέρχομαι σε ένα μοναδικό inception party…

Βρίσκομαι στη μέση του δωματίου. Πολύς κόσμος γύρω μου. Το ατμοσφαιρικό “No More Tears”, δημιουργεί μια αίσθηση ηλεκτρισμού και αρχίζει να μας βάζει όλους σε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη. Τσουγκρίζω το ποτό μου και χορεύω με την Νalyssa Green. Εκείνη ανεβαίνει στο stage και δίνει τον ρυθμό για το “Electrify”. Τo crush της μπαίνει στον χώρο οι ματιές τους πετάνε σπίθες.

Nalyssa, πώς θα κάνεις την παραγωγή ηλεκτρισμού στο μυαλό του να φτάσει το ζενίθ της πριν ακόμα σε πλησιάσει;

«Αυτό που νιώθω στο κάτω μέρος της κοιλιάς εξαπλώνεται σε όλο μου το σώμα και εκρήγνυται σαν κύμα αόρατης φωτιάς από τα μάτια μου προς το crush που το δημιούργησε. Είναι αδύνατον να μην προσέξει αυτό το κύμα. Αδύνατον να μην κινηθεί προς το μέρος μου. Καθώς βλέπω πως τα μάγια έπιασαν, βγάζω από την πίσω τσέπη του τζιν σορτς μου μια σοκολάτα. Την ξετυλίγω και την τρώω αργά απολαμβάνοντας την κάθε μπουκιά. Διατηρώντας πάντα οπτική επαφή. Όλο αυτό διαρκεί όσο να φτάσει το αντικείμενο του ενδιαφέροντος μου σε απόσταση αναπνοής.»

Όλοι δείχνουμε ενθουσιασμένοι από τον funky disco ρυθμό. Συνεχίζω εξερευνώντας το επόμενο δωμάτιο όπου συναντώ την Sugahspank. Αράζει στον καναπέ με το αγόρι της ενώ είναι εμφανές πως η σχέση τους βρίσκεται σε τέλμα. Οι ήχοι του “I’m So Sorry” την κάνουν να κουνάει το σώμα της στον ρυθμό, ενώ το μυαλό της είναι αλλού. Η οθόνη του κινητού της φωτίζεται και ένα ένοχο μήνυμα την κάνει να κοκκινίζει.

Sugahspank, τι πρόφαση βρίσκεις για να φύγεις από το τέλμα που βρίσκεσαι και να πας στο google pin που σου έστειλε ο άλλος;

«Σόρι ρε καλέ μου πρέπει να την κάνω έχω πέρσοναλ! Έρευνες έδειξαν ότι αν κάνεις ριφόρμερ, τάουερ ή αέριαλ κάθε βράδυ δεν χτίζεις μόνο κ*λάρα αλλά και χαρακτήρα.»

Ο Bnc βάζει φωτιά στο πάρτι με το “Supamodel”. Χορός, φορέματα με παγιέτες, ψηλές μπότες, γούνες και afro μαλλιά μπλέκονται μεταξύ τους. Περνάμε πολύ καλά εδώ. Η μουσική σταματάει και το μικρόφωνο παίρνει η Irene, καθισμένη στο πάτωμα μουρμουρίζει τις πρώτες νότες του “For Your Love”, θέλοντας να επικοινωνήσει όλα όσα νιώθει. Δεν μπορεί να τον δει και αυτό την παγώνει. Ενώ τραγουδάει στο χέρι της κρατάει το κινητό της και σκέφτεται πως ίσως ένα μήνυμα, έστω μια πρόταση μπορεί να του βάλει φωτιά.

Irene τι γράφει η πρόταση;

«Όλες αυτές τις ημέρες σε σκέφτομαι τόσο. Με όλους τους κατάλληλους και ακατάλληλους τρόπους. Από αυτές τις σκέψεις μου κράτησα σημειώσεις. Και έγινε ένα τραγούδι που το τραγουδάω αυτή την στιγμή. Θέλω να το ακούσεις… ’cause it’s all about your love…»

Έπειτα τα φώτα χαμηλώνουν και οι αντανακλάσεις της disco ball παίζουν με τον καπνό. Εισπνοή, εκπνοή, φιλί. Τους βλέπεις αχώριστους, ενώ τα μάτια τους γίνονται όλο και πιο κόκκινα. Η Thalia βυθίζεται στις σκέψεις της και ακολουθεί αυτοματοποιημένα τον ρυθμό του τραγουδώντας το “Falling Deep”.

Thalia όσο εσύ βυθίζεσαι, ποια μυστικά του αποκαλύπτεις;

«Το μυστικό για μια τέλεια “κατάδυση” χωρίς επιστροφή. The way to a proper Rollback.»

Νιώθω ότι χρειάζομαι οξυγόνο. Ανεβαίνω στην ταράτσα. Βλέπω την Ksenia με τον δικό της. Μιλάνε, προκαλώντας ο ένας τον άλλον. Του λέει πως η αγάπη είναι ένα παιχνίδι ήττας και αυτός της απαντάει πως αυτό το παιχνίδι είναι σαν μια παρτίδα σκάκι. Παίζει εξαλείφοντας κάθε αντίπαλο του. Έπειτα φεύγει γυρνώντας για να κλέψει μια τελευταία της ματιά. Το “Loosing Game” παίζει από τα ηχεία και η Ksenia τραγουδάει για τον πόνο και την απόλαυση ενώ εγώ αναρωτιέμαι:

Ksenia προσελκύουμε τον πόνο για να φτάσουμε στην απόλαυση;

«Παίζουμε γιατί απλά δεν έχουμε επιλογή. Ο έρωτας δεν ρωτάει απλά σε βάζει στο παιχνίδι. Ατελείωτες αποτυχημένες ερωτικές ιστορίες ποτισμένες με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα με βασικά συστατικά τον πόνο και την απόλαυση. Στην απόλαυση στοχεύουμε απλά ο πόνος ακολουθεί σχεδόν αναπόφευκτα ό,τι και να κανείς. Και αν συνηθίσεις στον πόνο αρχίζει να σου αρέσει».

Το ποτό μου αδειάζει και χρειάζομαι άμεσα ακόμα ένα. Κατεβαίνω τις σκάλες όπου βρίσκεται η Idra με τον συνεργό της. Του ψιθυρίζει στο αυτί ”I know you’ re looking for a sidekick, a light trick, your love sick” γελώντας του περιπαικτικά.

Idra έχοντας ξεπεράσει τις «επαγγελματικές αναστολές», ρισκάρεις να έχεις μια βραδιά με τον συνεργό σου. Πώς καταφέρνεις να διώξει εκείνος τις δικές του αναστολές;

«Του ψιθυρίζω στο αυτί, πιάνω το χέρι του και το βάζω κάτω από τη φούστα μου “καρφώνοντάς” τον με το βλέμμα μου. Είναι ξεκάθαρο τι θέλω και δεν αφήνω περιθώρια να μου αντισταθεί….».

Ο BnC τραγουδάει για την “Anais” του, ομολογώντας της πως δεν έχει πια καμιά περηφάνεια, καμία ντροπή και καμιά φιλοδοξία απέναντι της, με την μόνη ελπίδα πως ίσως και αυτή είναι στο ίδιο inception party. Ξαφνικά η σβούρα εμφανίζεται μπροστά μου και η ταχύτητα της αρχίζει να ελαττώνει. Η Sugahspank και η Ksenia πλαισιώνουν με backing vocals το “Gone By Morning”. Τραγουδάω μαζί τους “i gotta move on, i gotta move on by morning” η σβούρα γίνεται όλο και πιο αργή, τώρα είναι ορατή σε όλους μας. Καταλαβαίνουμε πως ο χρόνος τελειώνει. Με ρωτούν αν βρήκα τον συνεργό μου. Τους λέω πως αυτός μου άνοιξε την πόρτα για αυτό το μεταίχμιο ονείρου και πραγματικότητας.

Ταχυκαρδία. Τελευταία δευτερόλεπτα. 3,2,1 η σβούρα σταματάει. Ανοίγω τα μάτια μου και τα κολλημένα χρυσά κομφετί στις ασημί ψηλές μπότες είναι η μόνη απόδειξη πως ήμουν σε αυτό το πάρτι.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.