Οι εκδηλώσεις Δεκεμβρίου στα Public

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public με επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, με επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων στα καταστήματα Public σε Αθήνα και περιφέρεια, για να μας κρατήσουν συντροφιά.

Αυγούστος Κορτώ
Το Πράσινο Αστέρι, εκδόσεις Πατάκης

Πέμπτη 7/12 και ώρα 19:00 | Public Τσιμισκή

Το Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αυγούστου Κορτώ, «Το πράσινο αστέρι», την Πέμπτη 7/12 στις 19:00, στο Public Τσιμισκή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η μικρή Μοκοσάντα φεύγει απ’ το χωριό της λίγο πριν ξεσπάσει εμφύλιος. Οδηγός της το πράσινο αστέρι, όπου ζουν, παντοτινά ευτυχισμένες, οι ψυχές των καλών ανθρώπων. Στο ταξίδι της συναντά ζώα που γίνονται φίλοι της, κι όλοι μαζί αναζητούν την Αλτάντα, το πέρασμα των κόσμων, γιατί η Μοκοσάντα ονειρεύεται να ξαναδεί τον πατέρα της, που έχασε μικρή, κι ίσως ακόμα και τη μάνα της, γιατί δεν ξέρει τι απόγινε όταν ο πόλεμος κατάπιε το Μοκόσο.

Ο Ίκο-Ίκο, το πεινασμένο, φοβισμένο λυκάκι. Ο Λίτολο, ο μελαγχολικός γύπας. Η Ζουζούτα, το μικρό βασανισμένο φίδι. Κι εσείς, οι αναγνώστες της περιπλάνησής τους, κάτω απ’ τη λάμψη του πράσινου αστεριού. Ένα μυθιστόρημα για τη φιλία και την αγάπη. Μια περιπέτεια για τον άλλο κόσμο, που ζει μέσα µας. Μια ιστορία σαν παραμύθι, για παιδικές ψυχές – σ’ ό,τι σώμα κι αν κατοικούν.

Θεόδωρος Σταυρινούδης & Χρήστος Κακαρούγκας
Διοικώντας τις τουριστικές επιχειρήσεις, εκδόσεις Κριτική

Παρασκευή 8/12 και ώρα 19:00 | Αίθουσα Public Συντάγματος

Το Public και οι εκδόσεις Κριτική σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θεόδωρου Σταυρινούδη & του Χρήστου Κακαρούγκα, «Διοικώντας τις τουριστικές επιχειρήσεις», την Παρασκευή 8/12 στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

Συμμετέχουν οι:

Ιωάννα Δρέττα – Πρόεδρος Δ.Σ. Marketing Greece & Πρώην Υπηρεσιακή Υπουργός Τουρισμού
Έλενα Γκίκα-Πετρουλάκη – Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Costa Navarino Resorts & Συγγραφέας
Θεόδωρος Σταυρινούδης – Καθηγητής Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, Πανεπιστήμιο Αιγαίου & Συγγραφέας του βιβλίου
Χρήστος Κακαρούγκας – Διδάσκων του Πανεπιστημίου Αιγαίου & Συγγραφέας του βιβλίου
Συντονίζει ο Οικονομικός συντάκτης Χάρης Ντιγριντάκης

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια σύγχρονη ματιά στον τρόπο που μια τουριστική επιχείρηση-οργανισμός πρέπει να οργανώνεται και να διοικείται αποτελεσματικά.

Σκοπός του βιβλίου είναι να χαρτογραφήσει το πολύπλευρο επιστημονικό τοπίο της διοίκησης των τουριστικών επιχειρήσεων και να δώσει πολλά παραδείγματα καλών πρακτικών αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων: τη σύγχρονη τουριστική βιομηχανία και το διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, τη μικρομεσαία τουριστική επιχειρηματικότητα, τους παράγοντες διαμόρφωσης ενός αποτελεσματικού εσωτερικού επιχειρησιακού περιβάλλοντος, την ηγεσία και την απασχόληση στις τουριστικές επιχειρήσεις, τη στρατηγική διοίκηση των τουριστικών επιχειρήσεων, τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού.

Γραμμένο με τρόπο απλό και κατανοητό, φιλοδοξεί να αποτελέσει πολύτιμο βοηθό για φοιτητές, νέους επιστήμονες και για όσους κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, καθώς και για έμπειρους επαγγελματίες, στελέχη και εργαζόμενους που θέλουν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους.

Παναγιώτης Γκούβερης
Μινχάουζεν Διά Αντιπροσώπου, εκδόσεις Παπαζήση

Παρασκευή 8/12 και ώρα 19:00 | Public Σερρών

Το Public και οι εκδόσεις Παπαζήση σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Γκούβερη, «Μινχάουζεν Διά Αντιπροσώπου», την Παρασκευή 8/12 στις 19:00, στο Public Σερρών. Με τον συγγραφέα συζητά η ποιήτρια και δημοσιογράφος Χρυσάνθη Ιακώβου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

1977. Ο παιδίατρος Roy Meadow περιγράφει την πλέον θανατηφόρα μορφή παιδικής κακοποίησης την οποία και αποκαλεί Munchausen Syndrome by proxy: γονείς οι οποίοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να καταφέρουν περιττά χειρουργεία, αχρείαστες νοσηλείες και αναίτιες φαρμακοδοσίες προς το παιδί τους. Εξαπατούν όποιον παιδίατρο βρεθεί στο διάβα τους. Σήμερα, εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων σε έδαφος Munchausen που πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης: γονείς φυλακίστηκαν, παιδιά απομακρύνθηκαν από τη φυσική τους οικογένεια, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμα αμφισβητούν την ύπαρξη της διαταραχής. Παραδόξως, η ελληνική δικαιοσύνη ουδέποτε έχει εκδώσει –έστω μία– απόφαση παραδοχής υγειονομικής κακοποίησης ανηλίκου.
Στην παρούσα προσπάθεια επιδιώκω την ανάδειξη σχημάτων και συλλογιστικής διά της οποίας επιχείρησα να προσεγγίσω εκφάνσεις του συνδρόμου στο ελληνικό παράδειγμα.

Isaac Palmiola
Τα χρώματα που εσείς μου μάθατε, εκδόσεις Διόπτρα

Παρασκευή 8/12 και ώρα 19:00 | Public Golden Hall

Τα Public, οι εκδόσεις Διόπτρα και το Ινστιτούτο Cervantes σας προσκαλούν σε μια μοναδική συνάντηση τον best seller συγγραφέα Isaac Palmiola την Παρασκευή 8/12 στις 19.00 στο Public Golden Hall! Ο δημιουργός του «Σέργουφ Χολμς» θα συνομιλήσει με τους μικρούς αναγνώστες και αναγνώστριες και θα υπογράψει τα βιβλία τους!

Η σειρά βιβλίων «Σεργουφ Χολμς» είναι μια νέα αστυνομική σειρά βιβλίων όπου δύο παιδιά και ένας σκύλος μεταμορφώνονται σε ατρόμητους ντετέκτιβ, έτοιμοι να ξεδιαλύνουν μυστήρια!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Isaac Palmiola (1979) ζει και εργάζεται στη Βαρκελώνη. Σπούδασε φιλολογία και έχει εργαστεί στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Πλέον, εργάζεται ως συγγραφέας και ως καθηγητής γλώσσας και λογοτεχνίας. Τα βιβλία, οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του, με ιδιαίτερη αγάπη στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, το Game of Thrones και το Lost. Η μεγαλύτερη φιλοδοξία του είναι να συνεχίσει να ζει συναρπαστικές περιπέτειες πληκτρολογώντας ιστορίες στον υπολογιστή του, φορώντας τις πιτζάμες και τις παντόφλες του.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.