Νέο επεισόδιο “BraveNewGreece”: Τι θα τρώμε στο μέλλον;

Το νέο επεισόδιο της εκπομπής με τίτλο #BraveNewFood επιδιώκει να περιγράψει τις επερχόμενες αλλαγές στον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε τρόφιμα

Τι θα τρώμε στο μέλλον; Ένα ερώτημα που γίνεται ολοένα και πιο πιεστικό, δεδομένης της εκτιμώμενης αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού σε περίπου 9 δισ. άτομα μέχρι το 2050, αλλά και των νέων δεδομένων που διαμορφώνει η κλιματική αλλαγή. Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewFood επιδιώκει να περιγράψει τις επερχόμενες αλλαγές στον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε τρόφιμα.

Πώς αλλάζει η τεχνολογία τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε την τροφή μας; Πώς θα αντιμετωπίσει η βιομηχανία τις μεγάλες προκλήσεις της βιωσιμότητας και της κλιματικής αλλαγής; Πώς μπορούμε να περιορίσουμε τη σπατάλη; Με ποιον τρόπο οι νέες γενιές χαράζουν νέες διατροφικές τάσεις; Μπορεί η Μεσογειακή Διατροφή, ως διατροφικό μοτίβο, να αποτελέσει οδηγό στις εξελίξεις; Τι μπορούμε να μάθουμε από τους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούσαν οι πρόγονοί μας;

Αναζητώντας απαντήσεις, ακούμε ειδικούς του χώρου και μεταφερόμαστε στη μονάδα παραγωγής της εταιρείας τροφίμων ΔΕΛΤΑ που, μέσω σειράς πρωτοβουλιών, επιδιώκει να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων της. Τα δημογραφικά δεδομένα, οι νέες τεχνολογίες, η καταπολέμηση της σπατάλης και η στροφή στην υγιεινή διατροφή είναι ορισμένοι μόνον από τους παράγοντες που θα καθορίσουν το αύριο της διατροφής.

 

   

Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 16:00 στον ANT1

 

Μία εκπομπή για το μέλλον… σήμερα!

 

Το #BraveNewGreece είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα 25λεπτα επεισόδια του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει. Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, τολμάμε ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας μας, σε μια σειρά από θεματικούς άξονες.

Η πρώτη σεζόν της εκπομπής, η οποία μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Σάββατο και Κυριακή στην απογευματινή ζώνη του ΑΝΤ1, έχει διάρκεια 16 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο είναι ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer. Δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. Η συζήτηση για το τι μας περιμένει «εκδημοκρατίζεται» και αποδίδεται με τρόπο που μας αφορά όλους.

Γιατί το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό. Να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε καλύτερες τις ζωές μας. Αρκεί να το καταλάβουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

 

 

 

Πρόσωπα (με σειρά εμφάνισης στο επεισόδιο #BraveNewFood)

Επαμεινώνδας Χριστοφιλοπούλος | Κάτοχος Έδρας UNESCO για την Έρευνα του Μέλλοντος

Χρήστος Τσόλκας | Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΛΤΑ

Begoña Pérez-Villarreal | Director, EIT Food South

Πάνος Παπαδόπουλος | Συνιδρυτής, Δίκτυο Open Farm

Αλέξανδρος Θεοδωρίδης | Συνιδρυτής, ΜΚΟ «Μπορούμε» & Chief Food Saving Warrior

Γιώργος Ζέρβας | Ομότιμος Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου | Ερευνήτρια Διατροφογενετικής & Ιδρύτρια, DNANUTRICOACH

Άννα Παρδάλη | Παιδίατρος με Ειδίκευση στην Αναπτυξιακή και Εφηβική Υγεία

 

 

Με την ευγενική υποστήριξη
ΔΕΛΤΑ

Βασικοί συντελεστές
Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη
Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης
Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης
Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης
Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.