Η “Δόρα Στράτου” στο Μουσικοδρόμιο

Παραδοσιακή ελληνική μουσική και χορός στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Το Μουσικοδρόμιο υποδέχεται το χοροθέατρο της Δόρα Στράτου: παραδοσιακή μουσική και ελληνικοί ρυθμοί, όπως συρτάκι, χασαποσέρβικο, ζεϊμπέκικο, χασάπικο, “προσγειώνονται” στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και “απογειώνουν” τη διάθεση!

Το Χοροθέατρο “Δόρα Στράτου” είναι πίσω από το “χορό του Ζορμπά” και τη χορογραφία που έγινε παγκόσμια μόδα ως συρτάκι. Η Δόρα Στράτου ανέθεσε στον ελληνοαμερικανό συνεργάτη της, Άθαν Κάρρας, να διδάξει τον Άντονυ Κουίν. Το ζητούμενο δεν ήταν να χορεύει ελληνικό χορό ο Κουίν άλλα να δείχνει με τα χέρια και την όλη του έκφραση τη λύτρωση που φέρνει ο χορός.

Με ζωντανή μουσική από ένα μπουζούκι και μία κιθάρα.

Το Μουσικοδρόμιο αποτελεί μέρος του project Fly me to the Moon, συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

Δόρα Στράτου

Το Χοροθέατρο Δόρα Στράτου είναι μοναδικό στο είδος του. Από το 1953 αποτελεί το ζωντανό μουσείο του ελληνικού παραδοσιακού χορού. Χοροί, τραγούδια και μουσική παρουσιάζονται στην αυθεντική μορφή τους, όπως γινόταν ή συνεχίζει να συμβαίνει σε όλη την ελληνική επικράτεια, στα χωριά της ηπειρωτικής χώρας και τα νησιά. Οι φορεσιές είναι χειροποίητες, αυθεντικά μουσειακά κομμάτια που χρονολογούνται έναν αιώνα. Οι φορεσιές του χορευτικού συγκροτήματος ξεπερνούν τα 2.000 κομμάτια απ’ όλη την Ελλάδα και συμπληρώνονται με αυθεντικά αξεσουάρ και κοσμήματα. Η απόδοση των χορών είναι όσο γίνεται πιο πιστή στο ιστορικό πρωτότυπο, έτσι όπως έχει προκύψει από μια εκτεταμένη έρευνα και μελέτη υπό την διεύθυνση του καθηγητή Άλκη Ράφτη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας