Οι Encardia στο Αεροδρόμιο της Αθήνας!

Mε νότες ιταλικής παραδοσιακής μουσικής και ρυθμούς ταραντέλα

Το γνωστό συγκρότημα Encardia «ταξιδεύει» τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου, με νότες ιταλικής παραδοσιακής μουσικής και ρυθμούς ταραντέλα! Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, 12:00 – 13:00, θα βρίσκεται στο επίπεδο αναχωρήσεων για μια εμφάνιση-έκπληξη σε ήχους world μουσικής.

Οι Encardia, προσηλωμένοι στην πλούσια παράδοση και στη γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας, μας «μεταφέρουν» μελωδικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σ’ όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους. Κύριο χαρακτηριστικό του σχήματος είναι η μοναδική σχέση που αναπτύσσει με το κοινό των συναυλιών του.

Βιογραφικό
Οι Encardia δημιουργήθηκαν το 2004 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 2000 ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μετρούν πέντε εξαιρετικά επιτυχημένους δίσκους, καθώς και πολλές συνεργασίες με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες και καλλιτέχνες της Κάτω Ιταλίας. Η ταινία του Άγγελου Κοβότσου με θέμα ένα οδοιπορικό του γκρουπ στις περιοχές των ελληνόφωνων χωριών της Ιταλίας και τίτλο «Encardia: Η πέτρα που χορεύει», απέσπασε το βραβείο κοινού στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Τέλος, οι Encardia έχουν ανεβάσει εξαιρετικές μουσικοχορευτικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

To «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

Συντελεστές

Τα μέλη των Εncardia είναι:
Κώστας Κωνσταντάτος:
τραγούδι, μαντολίνο, βιολί, ταμπουρέλο, νταούλι
Βαγγέλης Παπαγεωργίου: τραγούδι, φυσαρμόνικα, bayan ακορντεόν
Μιχάλης Κονταξάκης: τραγούδι, κλασική κιθάρα
Αναστασία Δουλφή: τραγούδι, καστανιέτες
Ναταλία Κωτσάνη: τραγούδι, ταμπουρέλο, 12-χορδη κιθάρα, καστανιέτες
Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο
Πασχάλης Κολέντσης: ήχος
Κωνσταντίνα Καλκάνη & Γιάννα Χαμαλέλη: χορός

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.