Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Νέο πρόγραμμα για δημοτικά σχολεία σε κοινωνικά ευάλωτες περιοχές της Αττικής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δημοτικά σχολεία σε κοινωνικά ευάλωτες περιοχές της Αττικής που είτε λόγω κόστους είτε λόγω απόστασης δεν μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο

Το νέο πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Εκπαίδευση για όλους στο Μουσείο!» απευθύνεται σε δημοτικά σχολεία σε κοινωνικά ευάλωτες περιοχές της Αττικής, που είτε λόγω κόστους είτε λόγω απόστασης ή άλλων παραγόντων δεν μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης και προσφέρει εντελώς δωρεάν στους μαθητές, τη μεταφορά τους προς και από το Μουσείο καθώς και τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα στις μόνιμες εκθέσεις του.

Στο «Εκπαίδευση για όλους στο Μουσείο!» συμμετέχουν μαθητές δημοτικών σχολείων περιοχών όπως η Ελευσίνα, τα Μέγαρα, τα Βίλλια, οι Ερυθρές, ο Ασπρόπυργος αλλά και σχολεία με μαθητές διαφορετικών εθνικοτήτων στο κέντρο της Αθήνας, η επιλογή των οποίων γίνεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την εκάστοτε Υποδιεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

©Πάρις Ταβιτιάν

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2023 με σχολεία της Ελευσίνας και ολοκληρώθηκε πρόσφατα με την επικοινωνιακή υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το πρόγραμμα συνεχίζεται όλο το χρόνο, θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν έως και 1500 παιδιά από κοινωνικά ευάλωτες περιοχές.

Οι επισκέψεις έχουν ως στόχο να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τον αρχαίο πολιτισμό και να ζήσουν τη μοναδική μουσειακή εμπειρία που θα τους εξοικειώσει με τον κόσμο ενός Μουσείου και τις εκθέσεις του. Οι θεματικές των προγραμμάτων αντλούνται από τις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου, συνδέονται

με την σχολική ύλη της τάξης τους και ο σχεδιασμός τους είναι προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ανάγκες τους. Οι θεματικές είναι οι εξής:

«Γνωρίζοντας τα κυκλαδικά ειδώλια» ü «Εικόνες από Μυθολογία»
«Καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα»
«Γνωρίζοντας τα αγγεία του Μουσείου»

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
©Πάρις Ταβιτιάν

Cover photo ©Πάρις Ταβιτιάν 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.