Μέντα και καλοκαίρι

Λεμονάδα μέντας, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δροσιστείτε αυτές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Κείμενο: Σοφία Τριάντου

 

Η μέντα είναι ένα από τα παλαιότερα βότανα που χαρίζει δροσιά, νοστιμάδα και ένα μοναδικό άρωμα στο πιάτο προσφέροντας παράλληλα μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Η μέντα έχει μια έντονη, αναζωογονητική μυρωδιά που μπορεί να μειώσει το άγχος και να αναζωογονήσει το σώμα και το μυαλό. Όταν χαλαρώνουμε όλα αλλάζουν… Το δέρμα μας, τα μάτια μας, το χαμόγελο μας, το σώμα μας αλλά πάνω από όλα οι σκέψεις μας.

Γεμάτη εκπλήξεις η αγαπημένη μας μέντα. Τα αιθέρια έλαια της μέντας τονώνουν το πεπτικό σύστημα, ιδανική για μετά το φαγητό αλλά το σημαντικότερο είναι ότι βοηθά επίσης στη βελτιωμένη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα. Όταν το σώμα μπορεί να αφομοιώσει και να απορροφήσει σωστά τα θρεπτικά συστατικά, ο μεταβολισμός σας αυξάνεται.

Ο καλύτερος τρόπος να επαναφέρετε τη δροσιά στο σώμα σας είναι να φτιάξετε αυτή τη λεμονάδα μέντας. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δροσιστείτε αυτές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό

2/3 φλιτζάνια χυμό λεμονιού

1/2 φλιτζάνι κρύο νερό

1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας

3 φλιτζάνια πάγο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε το απλό σιρόπι, τον χυμό λεμονιού, το κρύο νερό, τα φύλλα μέντας και τον πάγο.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Πώς μπορούμε όμως να απολαύσουμε τη δροσιά της μέντας; Προσθέστε φρέσκα φύλλα μέντας στο γιαούρτι σας και πασπαλίστε με φρούτα.

Μια ιδέα για να χρησιμοποιήσετε φρέσκια μέντα είναι να φτιάξετε τσάι από τα φύλλα μέντας.

Προσθέστε 3-4 φύλλα φρέσκια μέντα στο smoothie με πρωτεΐνη σοκολάτας για μια νόστιμη ποικιλία.

Λατρεύω τον πάγο, τις παγωμένες μπανάνες, τη σκόνη σοκολάτας και φύλλα μέντας χτυπημένα στο μπλέντερ.

Μπολ με φράουλα, μέντα και βασιλικό.

Προσθέστε στο αγαπημένο σας μπολ, έχει τη σημασία του και αυτή η λεπτομέρεια! 2 φλιτζάνια φράουλες κομμένες στη μέση, 10-20 φύλλα το καθένα ψιλοκομμένη μέντα και βασιλικό, μια μικρή δόση χυμό λεμονιού, και ανακατέψτε τα όλα μαζί.

Σαλάτα με καρπούζι, βασιλικό και μέντα με φέτα.

Με μόλις 4 υλικά, αυτή η σαλάτα θα σας εντυπωσιάσει! Προσθέστε λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι για να ολοκληρώσετε τις γεύσεις και απλά ανακατέψτε απαλά.

Προσθέστε φρέσκια μέντα στο πέστο βασιλικού. Αν και ζεστές μέρες δύσκολα θα αρνηθούμε τα αχνιστά ζυμαρικά, αλλά η μέντα είναι εδώ να μας χαρίσει νότες δροσιάς.

Απολαύστε τις ζεστές μέρες με τη δροσιά της μέντας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.