Το “Κομμάτι για δύο” είναι φτιαγμένο από και για έναν άντρα και μία γυναίκα ηθοποιό. Για δύο ανθρώπους που ενώνονται, σαν κύκλοι που τέμνονται κι απ’ τα κομμάτια τους γεννιέται νέος ενδιάμεσος χώρος.
Για δύο ανθρώπους που οι πυρήνες τους συγκρούονται “τόσο ορμητικά και βίαια που στο τέλος συνενώνονται, δημιουργώντας σταδιακά, πυρήνες ενός άλλου στοιχείου, εκλύοντας ταυτόχρονα ενέργεια στο χώρο”. Είναι ένα κομμάτι για τη σχέση των δύο που βαθαίνει στο χρόνο, απλώνει στο μέσα χώρο, ποτίζει.
Το “Κομμάτι για δύο” θέλει να μιλήσει για αυτό το χώρο ανάμεσα, για αυτό το απροσδιόριστο, θολό τοπίο, για αυτό το κοινό διάστημα που ενώνει και χωρίζει τους δύο, αυτό που τους κρατά και τους συνέχει σε ένα συμφωνημένο μαζί, θέλει να μιλήσει για αυτήν τη Σύγκρουση, για αυτήν την Ένωση, για αυτή τη Διάβρωση του Ενός από τον Άλλον.
