Όταν το κλασικό μπαλέτο συναντά το καλλιτεχνικό πατινάζ

Η μαγεία των Χριστουγέννων πλημμυρίζει φέτος τη Θεσσαλονίκη από τις 13 έως τις 22 Δεκεμβρίου. Τα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να μας χαρίσουν απλόχερα δόσεις ομορφιάς, χάρης, χρωμάτων και αθωότητας, ξετυλίγοντας στον πάγο το παγκοσμίως γνωστό και αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του «Καρυοθραύστη». Πρόκειται για μία από τις πιο αγαπημένες συνθέσεις του Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκυ, μία από τις πρώτες παγκόσμιες επιτυχίες των Μπαλέτων της Αγίας Πετρούπολης και ένα κλασσικό πλέον έργο για τα διασημότερα χορευτικά συγκροτήματα όλου του κόσμου.

Τα Μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης έχουν ήδη επισκεφτεί αρκετές φορές τη χώρα μας με υπέροχα κλασικά έργα, όπως «Η λίμνη των κύκνων», «Σταχτοπούτα», «Ωραία κοιμωμένη». Περισσότεροι από 200.000 θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτές τις παραστάσεις στον πάγο που συνδυάζουν την τεχνική του καλλιτεχνικού πατινάζ με την τέχνη και την ακρίβεια του κλασικού χορού.

Φέτος, από τις 13 έως τις 22 Δεκεμβρίου τα Μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης μας ταξιδεύουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, με το διαχρονικό κλασικό έργο του «Καρυοθραύστη» στο παραμυθένιο και με άρωμα Χριστουγέννων Βασίλειο του Confiturenburg…

Ο Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκυ δημιούργησε τον «Καρυοθραύστη» ειδικά για τα Μπαλέτα Μαρίνσκυ (πρώην Κίροφ) το 1892. Η λαμπρή του ενορχήστρωση και τα αρμονικά μελωδικά του περάσματα γοητεύουν και συγκινούν ανθρώπους όλων των ηλικιών και εθνοτήτων, καθιστώντας τον μια από τις πιο αγαπημένες και γνωστές κλασικές συνθέσεις.

Η χορογραφία είναι έργο του Konstantin Rassadin, πρώην πρώτου χορευτή των Μπαλέτων Μαρίνσκι (πρώην Κίροφ), ο οποίος μεταφέρει την αυθεντική πρώτη χορογραφία του Marius Petipa στον πάγο με τη βοήθεια 35 χορευτών του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Η υπόθεση του έργου βασίζεται σε μία από τις πιο πολύπλοκες ιστορίες με νεράιδες του Γερμανού ρομαντικού συγγραφέα E.T.A. Hoffmann. Στο παραμύθι αυτό «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών», που δημοσιεύθηκε το 1814, τα Χριστούγεννα προσφέρουν το κατάλληλο ρεαλιστικό σκηνικό για τη φανταστική υπόθεση. Η φαντασία και η πραγματικότητα, συνυφασμένες μέσα από παράξενα και θαυμαστά περιστατικά, δημιουργούν ένα συναρπαστικό όσο και ακατανόητο λαβύρινθο…

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 45 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ