Η δροσιά των βοτάνων και των φρούτων στους καλοκαιρινούς χυμούς σας

Ένα δροσιστικό και γευστικό ρόφημα να απολαύσετε στους καλοκαιρινούς κήπους

Κείμενο: Σοφία Τριάντου

 

Είναι και αυτές οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού, που ενώ το αγαπάμε και το περιμένουμε γεμάτοι ανυπομονησία έρχονται στιγμές που επιθυμούμε ό,τι πιο δροσερό υπάρχει. Οι χυμοί από βότανα και φρούτα θα σας βοηθήσουν να ξεδιψάσετε, να ηρεμήσετε και να αναζωογονήσετε το σώμα σας.

Ο χυμός είναι ένας τρόπος για να αποκτήσετε πλούσια θρεπτικά συστατικά. Είτε όμως κάνετε χυμούς φρούτων είτε λαχανικών, η προσθήκη βοτάνων στο χυμό σας μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο τη γεύση αλλά και να σας χαρίσει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία.

Δημιουργείστε νόστιμες και δροσερές συνταγές και δοκιμάστε τους αγαπημένους σας συνδυασμούς! Είναι αρκετά διασκεδαστικό μιας και όλοι γνωρίζουμε τα μυρωδικά που αγαπάμε, εγώ δεν έχω παρά να σας τα θυμίσω.

Τα αγαπημένα βότανα για τους χυμούς φρέσκων λαχανικών και φρούτων.

Ο βασιλικός έχει μια υπέροχη γεύση και εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, C, Κ και σιδήρου. Συνδυάζεται απίστευτα με καρπούζι, φράουλα και αγγούρι.

Η μέντα τονώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και ενισχύει την πέψη. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή σιδήρου και μαγγανίου. Συνδυάζεται καλά με σέλινο και αγγούρι.

Το φασκόμηλο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Κ, βιταμίνες Α και C. Συνδυάζεται καλύτερα με εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλι και λεμόνι, ή με πράσινα λαχανικά.

Ο κόλιανδρος είναι ένα αντιμικροβιακό βότανο που μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να καταπολεμήσει τη φλεγμονή. Ταιριάζει πολύ με λεμόνι, τζίντζερ, λάιμ και σέλινο.

Το μελισσόχορτο είναι ιδανικό να δροσίζει το σώμα και συνδυάζεται υπέροχα με ένα φρέσκο δροσερό χυμό καλοκαιρινών φρούτων.

Ο μαϊντανός είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και πολλά άλλα. Μπορεί να ενισχύσει πολλές γεύσεις όπως τζίντζερ, πράσινα λαχανικά και ροδάκινα.

Η ρίγανη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και καλίου. Έχει έντονη γεύση, αλλά συνδυάζεται υπέροχα με το αγγούρι.

Το θυμάρι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε τον ψευδάργυρο, το μαγνήσιο και τη βιταμίνη Ε. Η υπέροχη γεύση του θυμαριού ταιριάζει υπέροχα με γλυκά φρούτα όπως το ροδάκινο, το νεκταρίνι.

Το δεντρολίβανο είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και βιταμίνης C και Α. Συνδυάστε δεντρολίβανο με φράουλες, λεμόνι και αχλάδια.

Ένα δροσιστικό και γευστικό ρόφημα να απολαύσετε στους καλοκαιρινούς κήπους

Πώς θα συνδυάσετε τη φράουλα και το δεντρολίβανο;

Οδηγίες:

1 φλιτζάνι φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι αγάβης
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
200 ml κρύο τσάι
Πάγο
500 ml ανθρακούχο νερό

Κόψτε προσεκτικά τα πράσινα φύλλα από τις φράουλες και στη συνέχεια κόψτε τις στη μέση.

Σε ένα δοχείο με καπάκι, ανακατεύουμε τις φράουλες, 2 κλωνάρια δεντρολίβανο και μετά το σιρόπι. Στη συνέχεια ρίξτε το τσάι από πάνω.

Τοποθετείτε το καπάκι στο δοχείο και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24-48 ώρες.

Σουρώνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια μεγάλη κανάτα που είναι γεμάτη πάγο. Περιχύνετε με ανθρακούχο νερό και σερβίρετε σε ένα ποτήρι γαρνίροντας με μια φράουλα και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο.

Συνδυάστε το ρόφημά σας με την αγαπημένη σας μουσική και φροντίστε το ποτήρι σας με βότανα και φρούτα για τους αγαπημένους σας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.