“Growing!”: Διεθνείς Έλληνες χορογράφοι συναντούν νέους χορευτές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

Growing!

Μία παράσταση που αποτυπώνει τη μοναδική στιγμή, στην πορεία ενός χορευτή, πριν από την «εκτίναξη» του στον επαγγελματικό στίβο

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου 2019 

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου ετοιμάζουν μία μοναδική παράσταση, αποτέλεσμα της συνύπαρξης και της μακρόχρονης συνεργασίας και δουλειάς ανάμεσα σε διεθνείς Έλληνες χορογράφους και τους νέους χορευτές, σπουδαστές, τελειόφοιτους και απόφοιτους της ΚΣΟΤ. Μία παράσταση που αποτυπώνει τη μοναδική στιγμή, στην πορεία ενός χορευτή, αυτήν ακριβώς πριν από την «εκτίναξη» του στον επαγγελματικό στίβο με όλα τα εφόδια που του έχει δώσει η σπουδή του, μαζί με την ορμή και τη φρεσκάδα αυτής της ηλικίας, ιδανικά συνδυασμένη με την ωριμότητα των χορογράφων που διαπρέπουν στο διεθνή χώρο.

To “Growing!” παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260 από τις 4 – 6 Ιουλίου.

Το μέλλον και η φρεσκάδα του σύγχρονου ελληνικού χορού επί σκηνής. Σπουδαστές και απόφοιτοι της ΚΣΟΤ συναντιούνται με διεθνείς και Έλληνες χορογράφους σε μια παράσταση που φέρνει κοντά εντελώς διαφορετικές πτυχές του σύγχρονου χορού. Το site-specific “One One One” του Γιάννη Μανταφούνη συναντιέται με το ατμοσφαιρικό “KOSMOS” του Αντώνη Φωνιαδάκη, ενώ η «ΑΣΚΗΣΗ 27», ένα έργο-σπουδή πάνω στο σύνολο και τη μονάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου, διασταυρώνεται με το “A Dance of Many” του διακεκριμένου Cyril Baldy – τα δύο τελευταία έργα ειδικά χορογραφημένα για την ΚΣΟΤ. Μια σπονδυλωτή παράσταση που αναδεικνύει τις μοναδικές δυνατότητες των νέων χορευτών τη στιγμή πριν από την «εκτίναξη» τους στον επαγγελματικό στίβο.

Όσοι θεατές το επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν προηγουμένως, από τις 20:00, στο “One One One”, στον Κήπο της Πειραιώς 260. Το ίδιο έργο θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουλίου στον πεζόδρομο της Ερμού, στο πλαίσιο της ενότητας «Άνοιγμα στην Πόλη».

Λίγα λόγια για την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ)

Η ΚΣΟΤ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στεγάζεται στην οδό Ομήρου 55, στην Αθήνα, στο ίδιο κτήριο που έχτισε η Κούλα Πράτσικα, ειδικά διαμορφωμένο με τον πιο σύγχρονο τρόπο. Από τον Απρίλιο του 2018 τη Διεύθυνση της ΚΣΟΤ έχει αναλάβει η Βίκυ Μαραγκοπούλου. Στην ΚΣΟΤ λειτουργούν δύο τμήματα σπουδών: το Προεπαγγελματικό, όπου φοιτούν παιδιά από 10 ετών παράλληλα με το σχολείο τους, και το Επαγγελματικό, όπου φοιτούν, μετά το πέρας των σπουδών τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όσοι σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον χορό. Και στα δύο τμήματα η φοίτηση είναι δωρεάν και γίνεται κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες διεξάγονται κάθε Σεπτέμβριο, αφού έχουν κατατεθεί οι σχετικές αιτήσεις έως τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν στελεχώσει και στελεχώνουν τις καλύτερες ομάδες ως χορευτές ανά τον κόσμο και έχουν αναδειχτεί ως σημαντικοί χορογράφοι, καθηγητές και θεωρητικοί του χορού.

Συντελεστές

Άσκηση 27
Χορογράφος: Χρήστος  Παπαδόπουλος
Βοηθός χορογράφου: Χαρά Κότσαλη
Μουσική: Coti K
Ερμηνευτές: Αθηνά Σταυροπούλου, Άγγελος Παπαδόπουλος, Δανάη Παζιργιαννίδη, Μαρία Κασιδόκωστα, Μυρτώ Αγγελάτου, Παγώνα Μπουλμπασάκου, Ελπινίκη Σαριπανίδου, Αλέξανδρος Νούσκας Βαρελάς, Μυρτώ Γεωργιάδη, Σωτηρία Κουτσοπέτρου, Ευγενία Πετροπούλου, Άννα Μάρκα Μπονισέλ, Ελπίδα Σκούρου, Θέμις Αριάδνη Ανδρεουλάκη, Αρετή Αθανασοπούλου, Ειρήνη Δασκαλάκη, Ελίνα Δερμιτζιόγλου, Σεβαστή Ζαφείρα, Σταύρος Αλέξανδρος Ικμπάλ, Τάσος Νίκας, Δέσποινα Σανιδά, Γιώργος Τσαγλιώτης, Λήδα Διώχνου, Μαριέττα Μαναρώλη, Αθανάσιος Ραγκούσης, Έλενα Ψημμένου, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη

KOSMOS
Χορογραφία: Αντώνης Φωνιαδάκης
Μουσική: Julien Tarride
Διδασκαλία χορογραφίας – Βοηθός χορογράφου: Christian Denice
Βοηθός χορογράφου: Pierre Majendie
Βοηθός χορογράφου: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Καλλιόπη  Αυγουστάκη, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Σεβαστή Ζαφείρα, Δανάη Κουτέλα, Μαργαρίτα Τοντισάκη, Μαριλένα Λαζαροπούλου, Ράνια Τάτση, Μαρία Δημητρίου, Μαρία Φιλλίπου, Άννα Μαρία Φωτιάδου, Σταύρος Αλέξανδρος Ικμπάλ, Βασίλης Καραογλάνης, Τάσος Νίκας, Τάσος Παππάς Πετρίδης, Γιώργος Τσαγλιώτης, Νικόλας Γρηγοριάδης, Λεωνίδας Σιούπουλης, Ιωάννης Μαμώλης

A Dance For Many
Χορογραφία: Cyril Baldy

One One One
Σύλληψη – Χορογραφία: Ιωάννης Μανταφούνης
Ερμηνεύουν: Σπουδαστές και σπουδάστριες από το β’ και γ’ έτος της ΚΣΟΤ
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Επιμέλεια – Συγγραφή κειμένων: Χριστιάννα Γαλανοπούλου
Εκτέλεση παραγωγής: VIEWMASTER
Οργάνωση παραγωγής καλλιτεχνικού προγράμματος: Παναγιώτης Παπουτσής
Βοηθός χορογράφων – Καλλιτεχνικός συντονισμός: Δημήτρης Κουτσούμπας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας