«Φώτα σκιές και χρώμα»: Ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια βασισμένα στο έργο του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου

Η γνωριμία με τον ζωγράφο όσο και με τον άνθρωπο Σπύρο Βασιλείου μέσα από ψηφιακά παιχνίδια που απευθύνονται σε παιδιά από 7 ετών και άνω διατίθενται δωρεάν για το κοινό

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Artifex, η οποία διαχειρίζεται το συνολικό αρχείο του γνωστού ζωγράφου της γενιάς του ΄30 Σπύρου Βασιλείου (1903-1985), σχεδίασε και υλοποίησε, σε συνεργασία με την Intelearn, ψηφιακά παιχνίδια τα οποία απευθύνονται σε παιδιά από 7 ετών και άνω και θα διατίθενται δωρεάν για το κοινό μέσω της ιστοσελίδας της Artifex, artifex.gr

Στόχος των παιχνιδιών είναι η γνωριμία τόσο με τον ζωγράφο όσο και με τον άνθρωπο Σπύρο Βασιλείου: τα χρόνια στο Γαλαξίδι, ο ερχομός στην Αθήνα, τα πρώτα χρόνια στη Σχολή Καλών Τεχνών, η πορεία του στο θέατρο, η εποχή της ξυλογραφίας, κ.α. είναι μερικοί από τους σταθμούς του έργου του, στους οποίους γίνεται αναφορά, με αφορμή τα έργα του.

Σε όλα τα παιχνίδια έχουν επιλεγεί διαφορετικά έργα ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία θεματολογίας και χρονικών περιόδων. Πέρα από την αδιαμφησβήτητη εικαστική αξία του, το έργο του Βασιλείου αναδύεται και πάλι επίκαιρο, χάρη στον αφετηριακό προβληματισμό του καλλιτέχνη, αφού οι αστικοί μετασχηματισμοί, η φύση, οι τόποι και ο άνθρωπος αποτέλεσαν για τον Σπύρο Βασιλείου μόνιμες εικαστικές αναζητήσεις. Αυτές οι σειρές έργων αποτελούν βασικό άξονα των ψηφιακών παιχνιδιών, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για αναστοχασμό και διασυνδέσεις με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η δημιουργία ψηφιακών παιχνιδιών για το έργο του Σπύρου Βασιλείου επιτρέπει την άρση των γεωγραφικών εμποδίων και δίνει τη δυνατότητα διάχυσης της πληροφορίας σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες.

Τα ψηφιακά παιχνίδια απευθύνονται σε παιδιά από 7 ετών και άνω καθώς και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Μπορούν να αξιοποιηθούν ατομικά, ομαδικά αλλά και ως επιπλέον εκπαιδευτικό εργαλείο από εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αφού είναι συμβατά με τα αντίστοιχα αναλυτικά προγράμματα.

 

Συντελεστές

Σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Υλικού: Πόπη Γεωργοπούλου, Μουσειολόγος (MSc)

Σχεδιασμός – Υλοποίηση ψηφιακών εφαρμογών: Intelearn

Συντονισμός Έργου – Επικοινωνία: Έλενα Γρίβα

Οργάνωση Παραγωγής: Στέφανος Έλλιοτ

Παραγωγή: ΑΜΚΕ ARTIFEX

 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.