Δον Κιχώτης και Σεχραζάτ στη Θεσσαλονίκη

Τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας σε δύο κλασικές παραστάσεις

Ο Δον Κιχώτης παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1869 από το Μπαλέτο του Μπολσόι και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά μπαλέτα του κόσμου. Έχοντας την αύρα πανέμορφων ισπανικών χορών και την έμπνευση του ρωσικού κλασικού μπαλέτου συνεχίζει να μαγεύει το κοινό με την ιστορία του ρομαντικού ήρωά του του Δον Κιχώτη. Η πλοκή του απορρέει από την αξεπέραστη διαχρονική νουβέλα του Θερβάντες. Η καλοσύνη, ο ιπποτισμός και οι ερωτικές περιπέτειες του Δον Κιχώτη, καθώς και ο κωμικός χαρακτήρας του ακόλουθου του Σάντσο Πάντσα, ζωντανεύουν σε μια παράσταση που ο χρόνος όχι μόνο δεν έχει αφήσει τα σημάδια του, αλλά την κάνει όλο και πιο λαμπερή.

Η Σεχραζάτ του Ν. Ρίμσκι- Κόρσακοβ είναι ένα συμφωνικό αριστούργημα της μυστηριώδους ζωής της Ανατολής και της Απέραντης θάλασσας του Νότου. Ο σκληρός Σουλτάνος, πεπεισμένος για την απιστία των γυναικών, εκτελεί κάθε γυναίκα μετά την πρώτη νύχτα. Μόνο η Σουλτάνα Σεχραζάτ γλίτωσε και έσωσε τη ζωή της λέγοντάς του παραμύθια στη διάρκεια της 1001ης νύχτας.

Με ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή των Βατσεσλάβ Γκορντέεφ τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας, με τεράστια παράδοση στα κλασικά έργα, σολίστες παγκοσμίου φήμης και αδιάκοπες περιοδείες, δικαίως θεωρούνται ως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού μπαλέτου. Ειδικά σε έργα όπως η Ζιζέλ. Έχοντας ως καθοδηγητή τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, που για πολλά χρόνια ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια των Μπαλέτων Μπολσόι, τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας συνεχίζουν την παράδοση της μεγάλης ρωσικής σχολής, αναβιώνοντας παραστάσεις που γνώρισαν δόξα και παγκόσμια αναγνώριση.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 60 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ