Δύο καινούργια νεοελληνικά έργα με άμεσες ή υπαινικτικές αναφορές παρουσιάζονται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο πλαίσιο της παρουσίασης οκτώ σύγχρονων ελληνικών θεατρικών έργων εμπνευσμένων από τη νεοελληνική πραγματικότητα. Πρόκειται για δύο έργα με άμεσες ή υπαινικτικές αναφορές στο θέατρο του Παραλόγου. Το ένα “συνομιλεί” με τον Μπέκετ της “Τελευταίας Ταινίας του Κραπ” και το άλλο με τον Ιονέσκο του “Παιχνιδιού της Σφαγής”. Το ένα τοποθετείται στο παρόν, αλλά με συνεχή άλματα στο παρελθόν και το άλλο στο μέλλον, αλλά με σαφείς αναφορές στην ναζιστική βαρβαρότητα.
Το έργο «Όλη η πόλη το κουβεντιάζει» του Αντώνη και του Κωνσταντίνου Κούφαλη είναι ένα «Ταξίδι στη καρδιά του σκότους»… Ένα άνισο παιχνίδι με ανόμοιους παίκτες που οδηγούνται στη συντριβή όταν συγκρούονται με τους «Φορείς»… Η νίκη είναι μόνο γι’ αυτούς που τη διεκδικούν δίχως έλεος.
Το έργο «Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο» ανήκει στον Αλέξη Σταμάτη. Σε αυτή την παράσταση ένας θεατρικός συγγραφέας ζει εδώ και χρόνια εγκλωβισμένος στο σπίτι του μαζί με τα ντιβιντί, όπου έχει αποθηκεύσει το υλικό της ζωής του από τότε που άρχισε να γράφει. Ένα υλικό «ζωής» που του προσέφερε και το «υλικό γραφής». Ξαφνικά δέχεται μια προσοδοφόρα πρόταση που μπορεί να του αλλάξει τη μοίρα. Για να γράψει όμως πρέπει να δει τα μοναδικά δύο ντιβιντί που δεν αντέχει. Εκείνα που ξανανοίγουν το μεγάλο του τραύμα. Θα το κάνει;
Διαβάστε επίσης στη στήλη μας Αναγνώσεις αποσπάσματα απο τα θεατρικά έργα «Όλη η πόλη το κουβεντιάζει» και «Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο».
