Μουσική στα όρια

Borderline Festival στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Καλλιτέχνες από διαφορετικά φάσματα της σύγχρονης πειραματικής σκηνής καλούνται να παρουσιάσουν το έργο τους σε ένα κοινό το οποίο απoκτά πλέον την δυνατότητα να έχει άμεση πρόσβαση σε εκδηλώσεις τέτοιου μεγέθους. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά ακροατές με ποικίλα μουσικά background και να τους εντάξει με τον καλύτερο τρόπο στο σύγχρονο πολυμορφικό σκεπτικό του πειραματισμού.

Από τους μικροτόνους και τα ακουσμάτικς του Phill Niblock και την ενδιαφέρουσα σύμπραξη των Μπαστιέν & Phonophani (έτερο ήμισυ των Alog) την πρώτη ημέρα, στην πιο “προσβάσιμη” ηχητικά εκδοχή των Jacaszek, Βασίλη Κουλιγκά (ως Family Battle Snake-ιδιοκτήτη της Pan records) , Benny BJ Nilsen (που επιστρέφει στην Αθήνα μετα από την εμφάνιση του στο φεστιβάλ Hertz) και θα εμφανιστεί με την Hildur Gudnadottir στο τσέλο την δεύτερη ημέρα, έως τον συνιδρυτή της Γερμανικής Raster-Noton, Alva noto και το έντονο ηλεκτροακουστικό μείγμα των Τhe Skein με παρουσία φωνητικών και υφέρπουσα ‘’τεμαχισμένη’’ blues διάθεση, το Βοrderline festival αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για ενεργή ακρόαση του experimental ήχου!

Οι marionetten theater, επιμελητές του φεστιβάλ, δίνουν την δική τους εκδοχή:

Ένα σημαντικό κομμάτι για εμάς είναι τα ερωτηματικά και οι διαφορετικές προσεγγίσεις πάνω στις έννοιες του “παραδοσιακού”, του “παντρέματος” και της ερμηνείας, που προτείνουν ενδεχομένως δυνατότητες μέσα στον -για πολλούς ‘’απόμακρο’’ ή ‘’συγκεκριμένο’’- κόσμο του πειραματισμού και της δημιουργίας γενικότερα.
Ένα άνοιγμα πέρα από τα είδη…

To Borderline Festival θα πραγματοποιηθεί στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 31/3 ως τις 2/4.
Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας