Ομαδική έκθεση σε επιμέλεια Ανθής Αργυρίου

Η γκαλερί Artis Causa παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο ‘Bonjour… και καληνύχτα!’ με έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και κολάζ τριών καλλιτεχνών: της Kati Mahrt, του Βασίλη Καρακατσάνη και του Αντώνη Παπαδόπουλου.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, κριτικός τέχνης Ανθή Αργυρίου, σημειώνει: ‘Το σύνολο της εικαστικής δημιουργίας που θα εκτεθεί συνθέτει μια διαλεκτική διαδρομή από το χθες μέχρι το σήμερα, από την ελαφρότητα μιας ευημερίας που έχει παρέλθει στην περίσκεψη και την ενδοσκόπηση που ενέχει το ανησυχητικό παρόν. Σημείο αφετηρίας αποτελούν χρηστικά αντικείμενα της καθημερινότητας, ημερολογιακού τύπου σημειώσεις και ζωγραφικές αποδόσεις μιας εσωτερικής αναζήτησης που συμπυκνώνει τον χρόνο που μεσολαβεί από την έκπληξη και την προσμονή κάθε ξεκινήματος μέχρι την λειψή κατάληξη μιας διαψευσμένης πορείας.’

Οι καλλιτέχνες πειραματίζονται με τα εικαστικά τους μέσα ο καθένας με τον δικό του, διακριτό τρόπο. Ποικίλες τεχνικές των γραφικών τεχνών συναντούν επιζωγραφισμένα κολάζ με έντονες χρωματικές αντιθέσεις και υπερρεαλιστικές εικόνες με παστέλ και κάρβουνο.

Η Kati Mahrt γεννήθηκε το 1956 στο Κίελο της Γερμανίας. Σπούδασε εικαστικές τέχνες και επιστήμη της τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Braunschweig. Από το 1978 έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις, διεθνείς Biennale χαρακτικής, και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία.

Ο Βασίλης Καρακατσάνης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1957. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Σπούδασε ζωγραφική στις Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών της Αθήνας & της Βαρκελώνης, συντήρηση αρχιτεκτονικών μνημείων στο Centro Europeo της Βενετίας.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1972 στο Vestervik της Σουηδίας και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του St. Etienne, στη Γαλλία, ενώ έχει παρουσιάσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί, μουσεία και ιδρύματα πολιτισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ