Αρωματισμένο νερό βοτάνων και φρούτων

Εκτός από το ότι σας κρατά ενυδατωμένους, αυτό το εμπλουτισμένο νερό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση μιας σειράς δυσάρεστων συμπτωμάτων, όπως η δυσπεψία μετά το φαγητό

Κείμενο: Σοφία Τριάντου

 

Πώς θα μπορούσαμε να καλωσορίσουμε ένα ηλιόλουστο ανοιξιάτικο πρωινό, ένα ανοιξιάτικο παραδοσιακό γεύμα ή ένα υπέροχο ελαφρύ δείπνο; Οι περισσότεροι θα σκεφτούμε ένα ζεστό τσάι ή και κρύο μιας και οι μέρες είναι όλο και πιο γλύκες, μια μικρή κούπα καφέ, ένα ποτήρι φρέσκο χυμό, μια κανάτα με φρέσκες φέτες τζίντερ ή με φέτες φρεσκοκομμένου λεμονιού…

Πιθανότατα έχετε ακούσει για το νόστιμο ρόφημα που το βαπτίζουμε «εμποτισμένο νερό» και μπορεί να αναρωτιέστε περί τίνος πρόκειται. Το εμποτισμένο νερό είναι ένα νερό που μετατρέπεται σε ένα δροσερό ρόφημα με λεπτές γεύσεις φρούτων, φρέσκων βοτάνων ή και λαχανικών.

Αυτό που θαυμάζω περισσότερο όταν τα σερβίρουμε είναι ότι μοιάζουν σαν μια θεατρική παράσταση φτιαγμένη από τη φύση!

Θα έλεγα είναι μια νέα πρόταση για το νερό μας, μιας και πολλοί γύρω μας έμπαιναν στο δίλημμα αν θα πιουν μια σόδα με λεμόνι, αν θα προσθέσουν μια φέτα τζίντζερ ή δυο φέτες από ένα δροσερό αγγούρι… Αν και θα σκεφτείτε ότι είναι κάτι παρόμοιο αυτό που σας περιγράφω, θα έλεγα πως όχι.. είναι κάτι πολύ πιο διασκεδαστικό, πιο γευστικό και με πολλές περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες για την καθημερινή μας ευεξία.

Εκτός από το ότι σας κρατά ενυδατωμένους, αυτό το εμπλουτισμένο νερό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση μιας σειράς δυσάρεστων συμπτωμάτων, όπως η δυσπεψία μετά το φαγητό, και αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να αρχίσετε να το προσθέσετε στην καθημερινότητά σας.

Τι είναι όμως το εμποτισμένο νερό; Το εμποτισμένο νερό είναι νερό που έχει παγώσει με βότανα, φρούτα ή λαχανικά, ώστε να παίρνει όλες αυτές τις λεπτές γεύσεις. Αν το επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε και ανθρακούχο νερό.

Μπορεί να νομίζετε ότι θα μπορούσατε να εμποτίσετε σχεδόν οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό, αλλά υπάρχουν μερικά που λειτουργούν καλύτερα από άλλα. Το αγγούρι, τα εσπεριδοειδή και τα φρέσκα βότανα λειτουργούν καλύτερα για έγχυμα. Διατηρούνται καλά με την πάροδο του χρόνου και εμποτίζουν το νερό γρήγορα. Αντίθετα οι φλούδες εσπεριδοειδών μπορούν να προσθέσουν μια πικρή γεύση που δεν την προτιμούμε τουλάχιστον για μεγάλη διάρκεια.

Πώς θα εμποτίσετε το νερό;

Υλικά:

1 γλυκό πορτοκάλι
6 φράουλες
1 χούφτα φύλλα μέντας ή βασιλικού
1/2 χούφτα φύλλα λουίζας
8 φλιτζάνια κρύο νερό

Οδηγίες:

Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το πορτοκάλι και τις φράουλες.

Προσθέστε τα φρούτα και τα βότανα στον πάτο μιας κανάτας. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να τα ανακατέψετε ελαφρά αρκετές φορές για να βγάλουν τους χυμούς.

Προσθέστε το κρύο νερό. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε και περισσότερο αν χρειαστεί. Όμως, η γεύση θα είναι καλύτερη αν το μίγμα μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.

Σερβίρετε με ολόκληρα φρέσκα φύλλα βοτάνων και αν θέλετε μικρές φέτες από ροδοκόκκινο καρπούζι!

Καλή απόλαυση γεμάτη αρώματα και όμορφες εικόνες!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.