Από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας

Η “Λίμνη των Κύκνων” είναι η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού μπαλέτου. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο θέατρο Μπολσόι και από τότε αποτελεί μια σταθερή αξία στον κόσμο του κλασικού μπαλέτου. 

Στη “Λίμνη των Κύκνων” η ελπίδα, ο έρωτας, η απόγνωση, ο τρόμος, η τρυφερότητα, η έκσταση και η μελαγχολία παίρνουν μια άλλη μοναδική διάσταση. Η ιστορία της αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας που ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Έτσι η πριγκίπισσα Οντέτ περνάει τη ζωή της παγιδευμένη στο σώμα ενός κύκνου. Τα μάγια όμως μπορούν να λυθούν, αλλά αυτό μόνο ο έρωτας μπορεί να το καταφέρει. Η στιγμή αυτή έρχεται όταν ο εντυπωσιακός πρίγκιπας Ζίγκφριντ ερωτεύεται την Οντέτ και ορκίζεται να τη σώσει. Αλλά ο μάγος δεν τον αφήνει. Προσπαθεί να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του την Οντίλ, το μαύρο κύκνο που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ όμως ξεφεύγει από την παγίδα του μάγου λύνει τα μάγια και αγκαλιά με την αγαπημένη του πετούν μαζί στον ουρανό.

Τη “Λίμνη των Κύκνων” την παρουσιάζουν τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού μπαλέτου της Μόσχας. Με ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Βατσεσλάβ Μιχαΐλοβιτς Γκορντέεφ, χορευτή παγκοσμίου φήμης και για πολλά χρόνια αστέρα των Μπαλέτων Μπολσόι, τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας συνεχίζουν την παράδοση της μεγάλης ρωσικής σχολής κερδίζοντας αναγνώριση. Η χορογραφία της παράστασης υπογράφεται από τους Πετιπά-Ιβάνοφ με την κλασική τους εκδοχή, από τον Αλεξάντρ Γκόρσκι με τις συμπληρώσεις του και τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ που την αναβιώνει.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 80 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ