«200 χρόνια Νεοελληνική Τέχνη»: Μια πρωτότυπη ξενάγηση στην τέχνη της νεότερης Ελλάδας

Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού από σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν ψηφιακά σε ένα εικονικό μουσείο και να ανακαλύψουν έργα καλλιτεχνών που έζησαν και δημιούργησαν τα πρώτα 200 χρόνια της Νεότερης Ελλάδας

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση, η Greek Global Culture Cooperation, με Αποκλειστικό Χορηγό Δράσης της Επιτροπής, τη Mastercard, διοργάνωσε το πρόγραμμα «200 Χρόνια Νεοελληνική Τέχνη», για παιδιά 11-12 ετών.

Συγκεκριμένα, από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 19  Δεκεμβρίου, οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού από σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν ψηφιακά σε ένα εικονικό μουσείο και να ανακαλύψουν έργα καλλιτεχνών που έζησαν και δημιούργησαν τα πρώτα 200 χρόνια της Νεότερης Ελλάδας, μαθαίνοντας έτσι την ιστορία των νεοελληνικών εικαστικών τεχνών, που χρονολογείται από την περίοδο μεταξύ της ανεξαρτησίας της χώρας και του 20ού αιώνα.

Στη δράση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που υλοποιήθηκε με αποκλειστική χορηγία της Mastercard, πήραν μέρος πάνω από 100 σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία, μαζί με την Ιστορικό Τέχνης, Άννα Παντελάκου, περιηγήθηκαν ψηφιακά στον κόσμο της νεοελληνικής τέχνης, προσφέροντας στους μικρούς μαθητές νέα πνευματικά ερεθίσματα για γνώση.

Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή σχολείων που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδος,  όπως το Σιδηρόκαστρο, η Ρόδος, η Κως και η Νικήσιανη, με μια δασκάλα από το σχολείο της Καρπάθου να δηλώνει χαρακτηριστικά πως η συμμετοχή στο προγραμμα «200 Χρόνια Νεοελληνική Τέχνη» είναι μια σπουδαία ευκαιρία για όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν την ιστορία και την τέχνη του τόπου μας.

H Mastercard, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», στηρίζοντας για ακόμη μία φορά δράσεις που προωθούν τις Τέχνες και τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας. Αυτή τη φορά, μέσα από τη δράση αυτή, η εταιρεία έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές από όλη τη χώρα και το εξωτερικό, να έρθουν όσο το δυνατόν πιο «κοντά» σε έργα σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις διαφορετικές αυτές «ξεναγήσεις», οι οποίες είναι χωρισμένες σε τέσσερα μέρη, μπορούν να επισκεφτούν το κανάλι της Greek Global Culture Cooperation στο YouTube.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση αυτή έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 11-12 ετών, ωστόσο, θα μπορούσαν να την παρακολουθήσουν και παιδιά κοντινών ηλικιών όπως και μεγάλοι.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.