Η Ωραία Κοιμωμένη από τα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης

Τα μπαλέτα στον πάγο της Αγίας Πετρούπολης, σε χορογραφία του Konstantin Rassadin

Τα Μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφουν στην Ελλάδα με την «Ωραία Κοιμωμένη» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκι, μια παράσταση στον πάγο, σε χορογραφία του Konstantin Rassadin.

Φέτος τα Μπαλέτα ζωντανεύουν ανεπανάληπτα την πιο ρομαντική ιστορία όλων των εποχών, την Ωραία κοιμωμένη, που από το 1890 που πρωτοπαρουσιάστηκε ως κλασικό μπαλέτο στην Αγία Πετρούπολη συνεχίζει να γοητεύει. Η αναζήτηση της αληθινής αγάπης και η αιώνια μάχη του Καλού και του Κακού γίνονται ένα παραμύθι πάνω στον πάγο, με πλούσια σκηνικά και κοστούμια. Ο Rassadin χορογραφεί την Ωραία Κοιμωμένη με σεβασμό στην αυθεντική χορογραφία του 1890.

Λίγα λόγια για το έργο:
Το «μπαλέτο των μπαλέτων» έκανε πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη στις 14 Ιανουαρίου 1890. Θεωρείται το λαμπρότερο έργο του χορογράφου Marius Petipa, με την μουσική του Tchaikovsky. Η Ωραία κοιμωμένη ήταν το πρώτο μπαλέτο που χόρεψε ο Rudolf Nureyev στη Δύση (1961), ο πρώτος ρόλος του George Balanchine (στο Θέατρο Μαρίνσκι), το έργο με το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το Royal Ballet στις Ηνωμένες Πολιτείες και το έργο με το οποίο ξανάρχισε τις παραστάσεις του το Royal Opera House στο Covent Garden (με την Margot Fonteyn στο ρόλο της Αυγής) το 1946, μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

03.ORAIAKOIMOMENH ON ICE

Η πλοκή του βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Γάλλου παραμυθά Charles Perault La Belle au bois dormant, δηλαδή «Η Ωραία του κοιμώμενου δάσους», που εκδόθηκε το 1697. Σ’ ένα μακρινό βασίλειο, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα γιορτάζουν τη γέννηση της κόρης τους, της Πριγκίπισσας Αυγής. Στη γιορτή έχουν προσκληθεί και καταφτάνουν όμορφες νεράιδες και ξωτικά, που φέρνουν δώρα και ευχές στο νεογέννητο κοριτσάκι. Όμως μια κακιά Μάγισσα, θυμωμένη που δεν την κάλεσαν στη γιορτή, ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Όταν η Πριγκίπισσα κλείσει τα δεκάξι, η Μάγισσα ρίχνει τα μάγια της και το κορίτσι βυθίζεται σ’ έναν βαθύ ύπνο για εκατό χρόνια. Μόνο το φιλί ενός αγνού και ενάρετου Πρίγκιπα μπορεί να την ξυπνήσει. Τότε εμφανίζεται ο Πρίγκιπας, δίνει το πολυπόθητο φιλί στην Πριγκίπισσα και εκείνη ξυπνά. Η βασιλική αυλή γιορτάζει την αγάπη τους και σύντομα τελούνται οι γάμοι τους, μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορτής και ευφορίας.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 40 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.