Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών

«Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών» στο Θέατρο Παλλάς

Ο Erico Montes Nunes χορογραφεί για το Athens Children’s Ballet

Εξήντα χορευτές και χορεύτριες από 9 έως 22 χρονών προετοιμάζονται πυρετωδώς για το μπαλέτο η «Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών», τη νέα παράσταση που θα χορέψει η ομάδα του Athens Children’s Ballet, στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο θέατρο Παλλάς. Με την καθοδήγηση των δασκάλων, οι χορευτές που επιλέχθηκαν κατόπιν ακρόασης συναντιούνται κάθε Κυριακή για να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο θέαμα.

Για πρώτη φορά το Athens Children’s Ballet συνεργάζεται με τον Α’ Χορευτή του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου, Erico Montes Nunes για τη δημιουργία μίας πρωτότυπης χορογραφίας σε μουσική, Léo Delibes.Στο ρόλο του Άδη πρωταγωνιστεί ο δεκαεξάχρονος Kyle Alexander από το Royal Ballet School.Ο ταλαντούχος χορευτής έχει ήδη χορέψει στο μιούζικαλ Billy Elliot στο West End καθώς και τον ρόλο του Fritz στον Καρυοθραύστη του Royal Ballet.

Ο ομώνυμος αρχαιοελληνικός μύθος αφηγείται το θαυμαστό κύκλο της φύσης και τις τέσσερις εποχές. Η αρπαγή της Περσεφόνης είναι μια αλληγορία των διαφορετικών εποχών και της εναλλαγής ανάμεσα στην καρποφορία της γης και το φθινόπωρο / χειμώνα. Ο μύθος της Περσεφόνης παρουσιάζει τον αέναο κύκλο της ζωής θίγοντας θέματα σχέσεων όπως ο χωρισμός της μητέρας από την κόρη και τα συναισθήματα που συνδέονται με αυτάτη λύπη, τον θυμό, την αγάπη, τη συμφιλίωση. Μέσα από την παράσταση οι μικροί θεατές μαθαίνουν για τον αρχαιοελληνικό μύθο αλλά και για την ανθρωπολογική του διάσταση.

Το Athens Children’s Ballet είναι η πρώτη ομάδα κλασικού μπαλέτου στην Ελλάδα για παιδιά και νέους από 9 έως 22 ετών. Παρουσιάζει πρωτότυπα έργα κλασικού ρεπερτορίου, δίνοντας  την ευκαιρία σε ταλαντούχους χορευτές απ’ όληντην Ελλάδα να συνεργαστούν με καταξιωμένους χορογράφους και δασκάλους για να χορέψουν σε μία επαγγελματική παράσταση. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Athens Children’s Ballet προσκαλεί παιδιά από δυσμενή οικονομική και κοινωνική θέση να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν. Φέτος σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Οργάνωση Γη» παιδιά προσφύγων που διαμένουν σε Δομές Φιλοξενίας θα παρευρεθούν στην παράσταση όπως επίσης και παιδιά από την ΜΚΟ «Ένα Παιδί ένας Κόσμος».

Συντελεστές

Δημιουργία και Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Ρόκα
Χορογραφία: Erico Montes Nunes
Μουσική: Leo Delibes
Σκηνογράφος: Ξένια Βήτου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 23 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.