Παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου μέσα σε… κοντέινερ σε πλατείες της Αθήνας

Με αποσπάσματα από την ελληνική πεζογραφία και ποίηση

Μπορεί να χωρά μια λογοτεχνική αφήγηση σε ένα κοντέινερ;
Τι συμβαίνει όταν το θέατρο βγαίνει στον δρόμο;

Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων συνεχίζει και φέτος τη δράση «Κοντέινερ». Μια κινούμενη εγκατάσταση, η οποία την περασμένη άνοιξη φιλοξένησε στην πλατεία Ομονοίας καταξιωμένους σκηνοθέτες και ηθοποιούς σε ένα αφιέρωμα στον Σαίξπηρ, φέτος συναντά το κοινό σε δημόσιες πλατείες της Αθήνας.

Ηθοποιοί από το δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου, διαβάζουν μέσα στο κοντέινερ του Δήμου Αθηναίων, σε απόσταση αναπνοής από μικρές ομάδες θεατών, αποσπάσματα από την ελληνική πεζογραφία και ποίηση. Τα λογοτεχνικά αυτά αποσπάσματα συνδέονται με τους σταθμούς του κοντέινερ, καθώς η δράση τους εκτυλίσσεται γύρω από τις περιοχές αυτές. Μια συνέργεια του Εθνικού Θεάτρου και του Δήμου Αθηναίων που βγάζει το θέατρο «έξω απ’ τα τείχη» και διαμορφώνει μια καινούρια σχέση με την πόλη και τους κατοίκους της, με οδηγό σημαντικές φωνές της ελληνικής λογοτεχνίας.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από τα πεζογραφήματα των Γιώργου Ιωάννου και Μένη Κουμανταρέα και ποιήματα των Γιάννη Βαρβέρη, Κωνσταντίνου Καβάφη και Νικόλαου Κάλα που συνδέονται με την περιοχή της Ομόνοιας.

Συντελεστές

Παίζουν οι: Βασίλης Ανδρέου, Νίκος Καρδώνης, Μαρία Σαββίδου, ‘Αρης Τρουπάκης, Αμαλία Τσεκούρα, ενώ την Κυριακή 4/12 θα συμμετέχει και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός

Σκηνοθετική επιμέλεια: Έφη Θεοδώρου
Σκηνογραφική επιμέλεια: Ελένη Μανωλοπούλου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.