Μουσικός Αύγουστος στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Nana Simopoulos, Εύα Σακελλάρη, Dilemma & η Τίνα Αλεξοπούλου τις Πέμπτες του Αυγούστου

Πέμπτη 2 Αυγούστου
Nana Simopoulos – Simopoulos World Jazz Quintet

Η αγαπημένη μας jazzwoman Νάνα Σιμόπουλος επιστρέφει στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου μαζί με τρεις σταθερούς συνεργάτες της για να μας παρουσιάσουν μια βραδιά τζαζ, με κύρια αναφορά στα πρωτότυπα μουσικά έργα της μουσικού με τίτλο «Skins». Το Simopoulos World Jazz Quintet θα απολαύσουμε την Πέμπτη 2 Αυγούστου στις 21:00.

Το άλμπουμ «Skins» αποτελείται από οκτώ πρωτότυπα μουσικά έργα της Νάνας.  To υλικό του πανέμορφα ηχογραφημένου άλμπουμ, αντλείται από πλούσιες πηγές και έχει επιρροές που εκτείνονται ανά αιώνες, σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, με τη συνθέτρια να κάνει αναφορές σε διάφορες κουλτούρες, αλλά και στο ίδιο της το παρελθόν.

Παίζουν:
Mάνος Λούτας | μπάσο
Σόλις Μπαρκί | κρουστά
Νάνα Σιμόπουλος |κιθάρα, σιτάρ, φωνή
Caryn Heilman | φωνητικά κρουστά
Sam Marlieri | σαξόφωνο
Art management: Thomai Katirtzidou

 

 Πέμπτη 9 Αυγούστου
Εύα Σακελλάρη

Την Πέμπτη 9 Αυγούστου στις 21:00 το café στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου υποδέχεται την Εύα Σακελλάρη ζωντανά στη σκηνή του.

Η Εύα Σακελλάρη δίνει ραντεβού στο δροσερό κήπο του Νομισματικού Μουσείου για να μας ταξιδέψει μουσικά σε γνωστές soul, funk, pop, jazz επιτυχίες σε μια άκρως ενδιαφέρουσα εμφάνιση με πολλές εκπλήξεις καθώς δεν θα λείψουν οι «πειραγμένες» διασκευές σε αγαπημένα τραγούδια.

Η βραδιά θα γεμίσει με μουσική καθώς η Joss Stone, η Etta James και πολλές άλλες πασίγνωστες τραγουδίστριες θα «δανείσουν» τα τραγούδια τους για αυτήν τη μαγευτική νύχτα. Η βραδιά θα περιλαμβάνει και τις original συνθέσεις της Εύας Σακελλάρη όπως το άκρως καλοκαιρινό και καινούργιο της Single με τίτλο “Money Friend”.

 

Πέμπτη 23 Αυγούστου
Dilemma

Το γνωστό και αγαπημένο μας ντουέτο, οι Dilemma έρχονται στο café του Νομισματικού Μουσείου στις 23 Αυγούστου, για να παρουσιάσουν ορχηστρικά θέματα από τη δισκογραφία τους,  καθώς και μουσικές και τραγούδια που έχουν ακουστεί σε αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες όπως οι La vita e bella, Amelie, La la land, Aλίμονο στους νέους, κ.ά  και παίζονται σε δεύτερη εκτέλεση. Σαξόφωνο και κιθάρα εμπλέκονται σ’ ένα παιχνίδι  με αναπάντεχους μουσικούς διαλόγους, ξεδιπλώνοντας συναισθήματα από τις πιο σκοτεινές ενδοσκοπήσεις μέχρι τον πιο φωτεινό λυρισμό. Ένα  μαγικό μουσικό ταξίδι σε έναν κήπο που θα θυμίζει θερινό μουσικό σινεμά.

Παίζουν:
Σωτήρης Τράγκας | φωνή, σαξόφωνο, φυσαρμόνικες
Πόπη Νταλαχάνη | φωνή, κιθάρα, loops

 

Πέμπτη 30 Αυγούστου
Τίνα Αλεξοπούλου 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η performer Τίνα Αλεξοπούλου ανανεώνει το μελωδικό ραντεβού της στο café του πανέμορφου κήπου του Νομισματικού Μουσείου.

Με αφορμή  το καινούργιο της single ‘J’ai rêvé d’une nuit’ που κυκλοφόρησε σε Ελλάδα και Γαλλία, μας παρουσιάζει μερικά τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ της το οποίο θα περιέχει  την διασκευή του «Αστέρι μου Φεγγαρι μου» (Φαίδρα) του Μίκη Θεοδωράκη στα γαλλικά! Δεν θα λείψουν βέβαια τζαζ αγαπημένα, κεφάτα swing, γαλλικά ρομαντικά τραγούδια, παθιασμένα μιούζικαλ αλλά και ελληνικές διασκευές του ’50 και του ’60.

Η Τίνα Αλεξοπούλου παράλληλα με  την καλοκαιρινή περιοδεία της μουσικής παράστασης «Το Πρώτο μας Πάρτυ» του Μάκη Δελαπόρτα με θρυλικούς τραγουδιστές όπως τον Δάκη, Μπέσσυ Αργυράκη, Σοφία Βόσσου,  Λάκη Τζορντανέλλι, Γιώργο Πολυχρονιάδη κ.τ.λ., παίρνει μια ανάσα στο δροσερό κήπο του Νομισματικού Μουσείου. Μαζί της οι εξαιρετικοί μουσικοί Brian Voll στο πιάνο, Φοίβος Μποζάς στο σαξόφωνο, Μάριος Σκούφος στο μπάσο και Κώστας Καλογήρου στα τύμπανα.

Παίζουν:
Performer | Τίνα Αλεξοπούλου
Πιάνο | Brian Voll
Σαξόφωνο | Φοίβος Μποζάς
Μπάσο | Μάριος Σκούφος
Ντραμς | Κώστας Καλογήρου
Χορηγός | LifeWorks Productions

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

  1. Από τους πιο ξεχωριστούς σε δημιουργία και πιότητα συνθέτες! Δεν είναι τυχαίο που παρά τη σύντομη ζωή το έργο του παραμένει διαχρονικό και έχει χαράξει ανεξίτηλα εκατομμύρια καρδιές σύγχρονων Ελλήνων! Μεγάλη συμβολή σε αυτή τη μικρή χρονικά αλλά τεράστια ποσοτικά και ποιοτικά έμπνευσή του η ιδεολογία του, η ευαισθησία του απέναντι στον εργαζόμενο, αγωνιζόμενο λαό! Με αυτά τα μάτια ατενίζοντας τον κόσμο μπόρεσε και έδωσε εμβληματικές δημιουργίες σαν τον τζε που διδάσκουν ιστορία της ανθρωπότητας τόσο σε αυτούς που τα έζησαν, σε αυτούς που τα άκουσαν και προπάντος σε αυτούς που ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία μέσα από τα σχολικά βιβλία του συστήματος να τα μαθουν. Μεταλαμπάδευσε αξίες όπως αυτές της χαράς του να αγωνίζεσαι, να παλεύεις, να στερείσαι για μια άλλη κοινωνία χωρίς κοινωνική ανισότητα και εκμετάλλευση… « … σκυφτός…σκεφτικός… μα χτες μες στην πορεία περνούσες γελαστός» Μέσα σε λίγες λέξεις με την ιδιαίτερη μουσική του επένδυση που τους προσδίδει νόημα και τις κάνει τραγούδι μια ολόκληρη κοσμοθεωρία με πολύ σημερινή αξία αφού έρχεται να αντιταχθεί στην απόλυτη βαρβαρότητα της κοινωνίας και της ιδεολογίας που ζούμε! Που θέλει τον άνθρωπο έρμαιο και βορά στην απόχτηση του κέρδους και του πλούτου των λίγων….ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.