Μαρλένε Μοντέιρο Φρέιτας – P.OR.K: Bάκχες, πρελούδιο κάθαρσης

Μαρλένε Μοντέιρο Φρέιτας – P.OR.K Bάκχες: πρελούδιο κάθαρσης

Ένα σκηνικό με επιρροές από την όπερα, τη μυθολογία, την ανάλυση του Νίτσε και τον πίνακα του Γκυστάβ Κουρμπέ «Η προέλευση του κόσμου»

Η Marlene Monteiro Freitas (Μαρλένε Μοντέιρο Φρέιτας), μια ανερχόμενη παρουσία στο σύγχρονο χορό και η ομάδα της, P.OR.K (Πορτογαλία / Πράσινο Ακρωτήρι), δραματοποιούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017 , την αιώνια διαπάλη μεταξύ των δύο πόλων της ύπαρξης: της λαμπερής μορφής του Απόλλωνα και της χαοτικής αμορφίας του Διονύσου.

Στις Βάκχες που ετοιμάζει αυτή την εποχή πρωταγωνιστεί μια ομάδα χορευτών και μουσικών σε ένα σκηνικό με επιρροές από την όπερα, τη μυθολογία, την ανάλυση του Νίτσε γύρω από το απολλώνιο και το διονυσιακό, και τον σημαντικό και αμφιλεγόμενο πίνακα του Γκυστάβ Κουρμπέ «Η προέλευση του κόσμου».

Η παράσταση περιλαμβάνει ετερογενή στοιχεία, μουσική, χορό και μυστήριο, και διερευνά το ζήτημα της πολλαπλότητας και του μυστηρίου της μορφής με έναν τρόπο που φέρνει στη μνήμη τις Βάκχες του Ευριπίδη. Η ηρεμία, η αμφισημία, η προσποίηση και η παραμόρφωση είναι κυρίαρχα συστατικά μιας παράστασης που εξυμνεί και ταυτόχρονα αποδομεί τον Δυτικό κανόνα.

Συντελεστές

ΧορογραφίαMarlene Monteiro Freitas
Φωτισμός – ΣκηνικάYannick Fouassier
Ήχος: Tiago Cerqueira
Σκηνικά αντικείμενα: João Francisco Figueira, Miguel Figueira
Βοηθός ενδυματολόγου: Cristina Neves
ΕρμηνείαAndreas Merk, Betty Tchomanga, Cookie, Cláudio Silva, Flora Détraz, Gonçalo Marques, Guillaume Gardey de Soos, Johannes Krieger, Lander Patrick, Marlene Monteiro Freitas, Miguel Filipe, Tomás Moital, Yaw Tembe

Παραγωγή : P.OR.K (Λισαβόνα)
Διανομή: Key Performance (Στοκχόλμη)
Συμπαραγωγοί: TNDMII (Λισαβόνα, Πορτογαλία), Kunstenfestivaldesarts (Βρυξέλλες, Βέλγιο), steirischer herbst festival (Γκρατς, Aυστρία) & Alkantara (Λισαβόνα, Πορτογαλία) με την υποστήριξη Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου (Αθήνα, Ελ-λάδα). NXTSTP- Πρόγραμμα Πολιτισμού της ΕΕ. NorrlandsOperan (Ume, Σουηδία). Festival Montpellier Danse 2017 (Μονπελλιέ, Γαλλία). Bonlieu Scène nationale Annecy (Αννεσύ, Γαλλία) & La Bâtie-Festival de Genève (Γενεύη, Ελβετία) στο πλαίσιο του FEDER – programme Interreg France-Suisse 2014-2020. Teatro Municipal do Porto (Πόρτο, Πορτογαλία). Le Cuvier – Centre de Développement Chorégraphique (Nouvelle-Aquitaine, Γαλλία). HAU Hebbel am Ufer (Βερολίνο, Γερμανία). International Summer Festival Kampnagel (Αμβούργο, Γερμανία). Münchner Kammerspiele (Μόναχο, Γερμανία), Kurtheater Baden (Μπάντεν, Ελβετία). SPRING Performing Arts Festival (Ουτρέχτη, Ολλανδία). Zürcher Theater Spektakel (Ζυρίχη, Ελβετία). Nouveau Théâtre de Montreuil – centre dramatique national (Μοντρέιγ, Γαλλία). Les Spectacles Vivants / Centre Pompidou (Παρίσι, Γαλλία). Εντάσσεται στο δίκτυο [DNA] Departures and Arrivals που χρηματοδοτείται από το Creative Europe Programme/ EuropeanCommission.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 25 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.