Θησέας, Ο Βασιλιάς Της Αθήνας

Τα κατορθώματα του Θησέα με τις τεχνικές του σύγχρονου θεάτρου σκιάς & αντικειμένων

Το ParaMana Puppet Theatre, ύστερα από δυο μήνες περιοδείας στις Κυκλάδες και τη Βόρεια Ελλάδα, επιστρέφει στη βάση του και παρουσιάζει την καινούρια του παραγωγή «Θησέας, ο βασιλιάς της Αθήνας» στο black box, του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για τρεις παραστάσεις.

Η παράσταση διηγείται μερικά από τα εντυπωσιακά κατορθώματα του Θησέα, αναδεικνύοντας έναν από τους πιο σημαντικούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. Η αναπαράσταση των επεισοδίων πραγματοποιείται με έμμεση αναφορά στις παραστάσεις των αρχαίων αγγείων και στις ζωοφόρους αρχαίων ναών, όπου φιλοτεχνήθηκαν για πρώτη φορά οι περιπέτειες του Θησέα ενώ τώρα σχεδιάζονται και προβάλλονται πάνω σε σύγχρονα υλικά, όπως το βινύλιο.

Χρησιμοποιώντας πρωτότυπες τεχνικές του Σύγχρονου Θεάτρου Σκιάς και Αντικειμένων, το ParaMana Puppet Theatre μετατρέπει τη θεατρική αίθουσα σε γιγάντια οθόνη. Οι σκιές, άλλες φορές τεράστιες και άλλες φορές μικρότερες, πλανώνται πάνω από τα κεφάλια των θεατών, άλλοτε δίπλα τους και ύστερα πάλι, μπροστά τους διατηρώντας την προσοχή και το ενδιαφέρον αμείωτο.


Δείτε το τρέιλερ της παράστασης «Θησέας, Ο Βασιλιάς Της Αθήνας»

Σε συνεργασία με το μουσικό, πολύ-οργανίστα, συνθέτη και performer Γιώργο Κατσάνο, ήχο-γεννήτριες και piano, harmonium analog synthesizers, sampler, vibrandoneon, music boxes, toys βρίσκονται επί σκηνής και συνοδεύουν ζωντανά την παράσταση.

Μετά την παράσταση, μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα μυστικά και τις τεχνοτροπίες του ParaMana, αλλά και να περιηγηθούν στο μουσικό κόσμο του Γιώργου Κατσάνου.

Συντελεστές

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης
Εμψύχωση φιγούρας – Ζωντανή Αφήγηση: Αναστασία Παράβα
Σύνθεση – Εκτέλεση Πρότυπης Μουσικής, Σχεδιασμός Ήχου: Γιώργος Κατσάνος
Κατασκευές – Φιγούρες, Σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης
Κείμενο: Αλέξανδρος Μιστριώτης
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας
Σχεδιασμός έντυπου υλικού, video: Στάθης Χρυσίδης
Παραγωγή: ParaMana Puppet Theatre

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.