Η μπαλαρίνα των Μπολσόι, Σβετλάνα Ζαχάροβα, στο ρόλο που σφράγισε την καριέρα της

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υποδέχεται στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη την «μπαλαρίνα του Θεάτρου Μπολσόι», τη Σβετλάνα Ζαχάροβα, το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, η οποία θα χορέψει Ζιζέλ, έναν από τους πιο αντιπροσωπευτικούς ρόλους της καριέρας της, πλαισιωμένη από τον Σεργκέι Πολούνιν ως Πρίγκιπα Άλμπρεχτ. Μαζί τους, ένα από τα κορυφαία καλλιτεχνικά σχήματα της Ρωσίας, τα φημισμένα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας (State Moscow Classical Ballet).

Τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας, ένα από τα ιστορικά κρατικά συγκροτήματα της Ρωσίας, συνεργάζονται σταθερά με δύο βασικούς πυλώνες της ρωσικής χορευτικής παράδοσης, τα περίφημα Μπολσόι της Μόσχας και τα Μαριίνσκι (Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης, παρουσιάζοντας από κοινού παραστάσεις, γκαλά χορού και επετειακά αφιερώματα. Τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο διεθνή πολιτιστικό χάρτη, με τις δικές τους παραγωγές, οι οποίες επί 40 χρόνια επευφημούνται από χιλιάδες θεατές τόσο στη Ρωσία, όσο και στις περιοδείες του διάσημου συγκροτήματος σε περισσότερες από 60 χώρες.

Αυτή τη φορά, το διεθνούς φήμης σύνολο, πιστό στη στρατηγική των συνεργασιών του, παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό τη «Ζιζέλ» και εμπιστεύεται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δύο από τους μεγαλύτερους χορευτές, τη Σβετλάνα Ζαχάροβα και τον Σεργκέι Πολούνιν. Από τη μία, ο Σεργκέι Πολούνιν, ο προστατευόμενος του Ρούντολφ Νουρέγιεφ (που ανακάλυψε και ανέδειξε το ταλέντο του), ο νεότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του Κόβεντ Γκάρντεν, ο επί χρόνια επίτιμος προσκεκλημένος σολίστ των Μπολσόι και πρώτος χορευτής του Στανισλάφσκι.

Από την άλλη, η Σβετλάνα Ζαχάροβα, με τον τίτλο «Ζαχάροβα – η απόλυτη μπαλαρίνα» (Prima assoluta ballerina of Bolshoi Theatre), τον οποίο της απένειμε το Θέατρο Μπολσόι, παραλείποντας το μικρό της όνομα, όπως είχε συμβεί παλαιότερα με δύο θρυλικές μπαλαρίνες, την Πάβλοβα και την Ουλάνοβα.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

25 €
- 75 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.