Για πρώτη φορά στο φως ένα άγνωστο τμήμα της Βυζαντινής Συλλογής του Μουσείου Μπενάκη

«Θεραπεύοντας το σώμα: Ιατρικά εργαλεία και πρακτικές ίασης από την ύστερη αρχαιότητα ως τον Μεσαίωνα»

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα άγνωστο τμήμα της Βυζαντινής Συλλογής, μεσαιωνικά ιατρικά και χειρουργικά εργαλεία, τα οποία πλαισιώνονται από δυο χειρόγραφα ιατρικά εγχειρίδια του 15ου και του 16ου αιώνα.

Η έκθεση αξιοποιεί τα πρώτα αποτελέσματα μιας διεπιστημονικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται με την ευκαιρία της επιστημονικής ημερίδας «Ἰατρική θεραπεία ἔστι μέν που καί σώματος, ἔστι δ’ ἄρα καί ψυχῆς: Όψεις της Ιατρικής στο Βυζάντιο». Η ημερίδα διοργανώνεται από το Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το «Δίκτυο για την Ιστορία της Υγείας», στις 14 Δεκεμβρίου στο Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η παρουσίαση των ιατρικών και χειρουργικών εργαλείων υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “End of Year Appeal 2017”, του Τμήματος Ανάπτυξης και Πόρων του Μουσείου Μπενάκη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.