Βrown Hotels x Art Athina: Σε αίθουσες τέχνης μετατρέπονται τα lobbies τεσσάρων ξενοδοχείων της διεθνούς αλυσίδας στο κέντρο της Αθήνας   

Με την επιμέλεια της Art Athina φιλοξενούνται έργα τέχνης από 26 γκαλερί με έργα καταξιωμένων και νεότερων εικαστικών δημιουργών

Φωτογραφίες: © Johnny Panopoulos

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 23.03 στο ξενοδοχείο Brown Lighthouse τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης που φιλοξενείται στα lobbies τεσσάρων ξενοδοχείων της διεθνούς αλυσίδας Brown Hotels στο κέντρο της Αθήνας.   

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία Ελλήνων δημιουργών, εκπροσώπων τύπου και εκπροσώπων της Αrt Athina και των Brown Hotels 

Antonakis, Study of Ryusuke Nakano outside Selfridges in 2005, Eleftheria Tseliou Gallery Brown Lighthouse
Antonis Staveris, Untitled, Skoufa Gallery Brown Lighthouse

Με την επιμέλεια της Art Athina φιλοξενούνται έργα τέχνης από 26 γκαλερί που συμμετέχουν στον ετήσιο εικαστικό θεσμό της χώρας. Οι εκθέσεις θα έχουν διάρκεια έως και τις 26 Απριλίου 2023, όπου τα lobbies των Βrown Hotels από χώροι υποδοχής μετατρέπονται σε αίθουσες τέχνης, προσφέροντας μια διαφορετική πολιτιστική εμπειρία στους επισκέπτες τους.

Οι 26 ελληνικές αίθουσες τέχνης που συμμετέχουν σε αυτήν την pop up έκθεση επέλεξαν έργα καταξιωμένων και νεότερων εικαστικών δημιουργών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να αναδειχθούν και να καταγραφούν οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον εικαστικό χώρο, προβάλλοντας παράλληλα το ξενοδοχείο ως ένα νέο σημείο συνάντησης, γνωριμίας και επικοινωνίας των καλλιτεχνών με το ευρύ κοινό.    

Συγκεκριμένα, οι χώροι που φιλοξενούν τα έργα είναι: Brown Lighthouse Athens, Βrown Kubic, Dave Red Athens και Βrown Acropol. 

Chryssa, Neon Box, MIHALARIAS ART Dave Red
Brown Acropol Lobby

Οι αίθουσες τέχνης που συμμετέχουν είναι: 

a.antonopoulou.art, Agathi Kartalos, Alibi Gallery, Allouche Benias Gallery, Alma Contemporary Art Gallery, Art Zone 42, Artower Agora, ASTROLAVOS art galleries, Athens Art Gallery, CAN Christina Androulidaki gallery, CITRONNE Gallery, Dio Horia, ekfrasi – yianna grammatopoulou, Eleftheria Tseliou Gallery, Gallery 7, Gallery Art Prisma, GENESIS GALLERY, Kalfayan Galleries, MIHALARIAS ART, Peritechnon Karteris art gallery, Rebecca Camhi Gallery, Roma Gallery, Skoufa Gallery, Technohoros art gallery, THE BREEDER, Zoumboulakis Galleries. 

Διάρκεια:16 Mαρτίου – 26 Απριλίου 2023 

Διευθύνσεις ξενοδοχείων 

Brown Lighthouse Athens (Μαρίκας Κοτοπούλη 3)
Dave Red Athens (Βερανζέρου 25 και Μαρίκας Κοτοπούλη) 
Βrown Kubic (Αγίου Κωνσταντίνου 26-28) 
Βrown Acropol (Πειραιώς 1)  

Filippos Telesto, I’m not a human being, I’m an ice cream, Allouche Benias Gallery Brown Lighthouse
Michalis Kiousis, The Yellow Coat,Alma Contemporary Art Gallery Brown Kubic

Σχετικά με την BrownHotels 

Η αλυσίδα Brown Hotels ιδρύθηκε το 2010 από τους Hoteliers Leon Avigad και Nitzan Perry και φημίζεται για τη μοναδικότητα των design hotels που διαθέτει σε χώρες όπως το Ισραήλ (Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ), η Κροατία και η Ελλάδα. Η επιθυμία των ιδρυτών της είναι να δημιουργούν ξενοδοχεία που όχι μόνο προβάλλουν στους ταξιδιώτες την αυθεντική κουλτούρα και την ενεργητικότητα της πόλης, αλλά και να επανασυστήνουν στους ίδιους τους κατοίκους τη νυχτερινή ζωή της πόλης και τις μοναδικές γειτονιές της.

Κάθε ένα από τα ξενοδοχεία της αλυσίδας είναι μοναδικό, με αισθητική εμπνευσμένη από τον ιδιαίτερο παλμό της κάθε περιοχής και συνυφασμένο με το μοναδικό της χρώμα. Η Brown Hotels εγκαινίασε επτά νέα ξενοδοχεία στο Ισραήλ το διάστημα 2019 – 2020 και έως το 2023 θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, με νέακαταλύματα σε Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ξενοδοχεία Brown Hotels προτείνονται από life style περιοδικά, εφημερίδες και κανάλια όπως Vogue, Times, Wallpaper, TravelandLeisure, Conde Nast Traveler, National Geographic, NY Times.  

Opening Brunch Brown Lighthouse Athens
Opening Brunch Brown Lighthouse
Ada Anastasea, Untitled, Gallery 7 Brown Lighthouse

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.