Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με τρεις βίντεο-περιηγήσεις

Με θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που αναδεικνύουν ποικίλες εκφάνσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς του Βυζαντίου

18 Μαΐου 2020: Διεθνής Ημέρα Μουσείων, «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή».

«Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, επιθυμώντας να διατηρήσουμε την επαφή μας με το κοινό, όσο τα Μουσεία παραμένουν κλειστά, δημιουργήσαμε τρεις παρουσιάσεις με τη μορφή βίντεο, μέσα από τις οποίες φέρνουμε κοντά στον διαδικτυακό επισκέπτη το Μουσείο, τη μόνιμη έκθεση και τις συλλογές του, με διαφορετικό κάθε φορά τρόπο. Με θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που αναδεικνύουν ποικίλες εκφάνσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς του Βυζαντίου, “της πρώτης ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας” (κατά την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ).  Οι παρουσιάσεις αυτές θα βρίσκονται αναρτημένες εδώ από τις 18 Μαΐου.»

• «2020 Έτος Μελίνας Μερκούρη. Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Ένα ευρωπαϊκό μουσείο  προσβάσιμο,  ανοικτό στην κοινωνία».
• «Η γυναίκα στο Βυζάντιο»
• «Η ενδυμασία στο Βυζάντιο»

«Επιπλέον στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσείου βρίσκεται αναρτημένο στα ΠΟΛΥΜΕΣΑ – ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από ταινίες και βιντεοπροβολές περιοδικών εκθέσεων και συνεδρίων. Παράλληλα στις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ο επισκέπτης μπορεί να κατεβάσει σε μορφή pdf σειρά ενημερωτικών εντύπων και εκδόσεις στην ελληνική και αγγλική γλώσσα που αφορούν σε περιοδικές εκθέσεις, συνέδρια και πολιτιστικές δράσεις του Μουσείου, όλα επιστημονικού – εκπαιδευτικού χαρακτήρα, καθώς και τα ετήσια ημερολόγια – λευκώματα του Μουσείου. Επίσης στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ διατίθεται ανάλογο εκπαιδευτικό υλικό με έντυπα για τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό.

Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Λευκού Πύργου ​φιλοξενείται επίσης το οπτικοακουστικό υλικό της μόνιμης πολυμεσικής έκθεσης του Μουσείου – Μνημείου, η οποία αφορά την ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης από την ίδρυσή της μέχρι τον 20ο αι.»

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.