Το Ίδρυμα Μποδοσάκη στηρίζει για 49η συνεχή χρονιά φοιτητές από όλη την Ελλάδα στις μεταπτυχιακές και διδακτορικές τους σπουδές με υποτροφίες

Οι υποτροφίες αφορούν το κόστος των διδάκτρων του πανεπιστημίου και το κόστος διαβίωσης, για σπουδές πλήρους φοίτησης για 11 επιστημονικούς κλάδους

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ένα πρόγραμμα που εκφράζει στην πράξη το όραμά του για μία κοινωνία ίσων ευκαιριών με δυνατότητες και προοπτική για όλους. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών, σημείο αναφοράς στον χώρο των υποτροφιών στην Ελλάδα, στηρίζει νέες και νέους με όραμα και διάθεση για εξέλιξη, στην επιθυμία τους να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές σε πανεπιστήμιο της επιλογής τους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Κάθε χρόνο το Ίδρυμα Μποδοσάκη απονέμει περίπου 60 υποτροφίες σε νέους από όλη την Ελλάδα για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στην ειδική πλατφόρμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της ιστοσελίδας bodossaki.gr. Για την επιλογή των νέων υποτρόφων το Ίδρυμα διαχρονικά σταθμίζει τις εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις και την προσωπικότητα των υποψηφίων σε συνδυασμό με την οικονομική τους δυνατότητα. Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Φεβρουαρίου 2021.

Η προαγωγή της Παιδείας αποτελεί στρατηγικό πυλώνα του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών είναι ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα του Ιδρύματος και έχει προσφέρει, από το 1972 έως σήμερα, περισσότερες από 2.500 υποτροφίες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κ. Δημήτρη Βλαστό, «Ο θεσμός των υποτροφιών του Ιδρύματος Μποδοσάκη έχει εδώ και 49 χρόνια διαχρονικό στόχο να προσφέρει στους νέους ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης των προσωπικών τους δυνατοτήτων. Είμαστε περήφανοι για την εκλεκτή κοινότητα των υποτρόφων μας, πολλοί από τους οποίους έχουν διακριθεί και εξακολουθούν να ξεχωρίζουν για την προσφορά τους στην κοινωνία. Η συμμετοχή και η ποιότητα των αιτήσεων των νέων φοιτητών μας συγκινεί κάθε χρονιά και μας γεμίζει αισιοδοξία».

Οι υποτροφίες αφορούν το κόστος των διδάκτρων του πανεπιστημίου και το κόστος διαβίωσης, για σπουδές πλήρους φοίτησης σε κάποιον από τους ακόλουθους 11 επιστημονικούς κλάδους:

1. Βιολογία
2. Διοίκηση Επιχειρήσεων
3. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής
4. Περιβαλλοντικών Επιστημών
5. Γεωπονίας
6. Μαθηματικών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Στατιστικής, Φυσικής, Χημείας, Φαρμακευτικής
7. Ιατρικής
8. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας & Πολεοδομίας
9. Πολιτικών Μηχανικών
10. Μηχανολόγων και Ναυπηγών Μηχανικών
11. Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων και Επιστήμης Υλικών

Οι προϋποθέσεις για τη λήψη των υποτροφιών ορίζονται αναλυτικά στην Ανακοίνωση του 49ου Προγράμματος Υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν, για τη διευκόλυνσή τους, στο σχετικό υποστηρικτικό υλικό, που περιλαμβάνει οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης, συχνές ερωτήσεις/απαντήσεις και πρότυπα συστατικής επιστολής.

Σχετικά με το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι κοινωφελής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του ιδρυτή του Πρόδρομου Μποδοσάκη – Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία. Όραμά του είναι μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, με δυνατότητες και προοπτική για όλους.

Προς επίτευξη του οράματός του, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, με διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοπιστία, χρηματοδοτεί, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που σχετίζονται με τους τέσσερις στρατηγικούς του πυλώνες: την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Από την ίδρυσή του ως σήμερα έχει διαθέσει περισσότερα από 450 εκ. ευρώ προς επίτευξη των σκοπών του.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη δρα σήμερα και ως καταλύτης δημιουργίας ενός πλαισίου ευρύτερης προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, διαχειριζόμενο πόρους τρίτων – Κληροδοτών, διεθνών φορέων, εταιρειών και άλλων μεγάλων δωρητών- που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν προγράμματα σημαντικού κοινωνικού αντικτύπου για κρίσιμες ανάγκες εκπαίδευσης, υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας