Το ΕΜΣΤ διοργανώνει μια “food, wine and art” εμπειρία στο εστιατόριο NYN ESTI, στον τελευταίο όροφο του Μουσείου

Μία εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας με ένα μενού 6 πιάτων με θέμα το κρέας (Fauna) και την υπογραφή του Chef Σταμάτη Μισομικέ

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) συμμετέχει φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ This Is – Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων με μία εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας που διοργανώνει το Wine Style στο NYN ESTI, ένα πρωτοποριακό εστιατόριο που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ΕΜΣΤ.

Ένα μενού 6 πιάτων με θέμα το κρέας (Fauna) και την υπογραφή του Chef Σταμάτη Μισομικέ. Ένας συνδυασμός γεύσεων που βασίζεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές.

Το κάθε πιάτο συνοδεύεται από ένα διαφορετικό κρασί της premium σειράς του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, από τα οινοποιεία της Νάουσας και του Αμυνταίου που θα παρουσιαστούν από τον manager του Κτήματος, Νάσο Τσίτλικα.

 

 

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στο NYN ESTI | Tel: +30 698 9438 866⁠ | Leof. Andrea Siggrou 51-53, Athina 117 43

Ώρα: 20:00

Θα προηγηθεί περιήγηση στις 19:00 για τους συμμετέχοντες, από τους επιμελητές του ΕΜΣΤ στα σημαντικότερα έργα της σειράς εκθέσεων με τίτλο: «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;»

Συμμετοχή : 75 ευρώ/άτομο (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα κρασιά του Κυρ-Γιάννη)

Κρατήσεις: καθημερινά στο τηλέφωνο +30 698 943 88 66

 

 

ΜΕΝΟΥ ΒΙΟΤΟΠΟΣ

1.      Μεδούλι καπνιστό με σκορδαλιά  και φέτα τσαντίλας συνδυασμένο με Scaperdas Freres, Blanc de Noir NV, Κυρ-Γιάννη, Ξινόμαυρο (Methode Traditionnelle);

2.      Ταρτάρ μόσχου μακράς ωρίμανσης σε  ΧΟ brandy και άγρια μανιτάρια συνδυασμένο με Αγκαθωτό 2022 Rosé, Κυρ-Γιάννη Ξινόμαυρο (ΠΓΕ Μακεδονία)

3.      Σουπιόρυζο με μάραθο,  καρύδια και καιμάκι  συνδυασμένο με Ντρούμο 2023, Κυρ-Γιάννη, Sauvignon Blanc (ΠΓΕ Φλώρινα)

4.      Κουνέλι με γαρύφαλλο και σέσκουλα,  χαρούπι και σύκο συνδυασμένο με  Ράμνιστα 2019, Κυρ-Γιάννη, Ξινόμαυρο (ΠΟΠ Νάουσα)

5.      Αρνάκι με θαλασσινά αρώματα, κολοκυθάκι και αγγούρι συνδυασμένο με Διάπορος 2019, Κυρ-Γιάννη, Syrah & Ξινόμαυρο (ΠΓΕ Ημαθία)

6.      Ανοιξιάτικα λουλούδια με γιαούρτι,  κεράσια και άθερμο πετιμέζι  συνδυασμένο με  Χρυσογέρακας 2021, Κυρ-Γιάννη, Gewürztraminer & Μαλαγουζιά (ΠΓΕ Μακεδονία)

 

tags / ΕΜΣΤ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.