Ο «Μετανάστης» του Τσάρλυ Τσάπλιν με τη μουσική συνοδεία του Κουιντέτου «Metallon» της Κ.Ο.Α.

Η ανθρώπινη τραγωδία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και τους ωθεί να δρουν συλλογικά. Αυτή η ανάγκη έφερε κοντά τους ανθρώπους του Ιδρύματος Fluxum, του Flux Laboratory, και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Κοινή τους επιθυμία και κινητήριος δύναμη αυτής της συνεργασίας είναι η ευαισθητοποίηση της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής κοινωνίας, καθώς και η ουσιαστική «hands on» κινητοποίηση ως προς το τεράστιο ζήτημα του προσφυγικού, μέσω πολιτιστικών δράσεων.

Αυτές οι σκέψεις έφεραν την απόφαση για μία μακρόπνοη συνεργασία που ξεκινά με τη διοργάνωση την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη υποστήριξη του Ο.Μ.Μ.Α., και την οικονομική ενίσχυση του Flux Laboratory, της προβολής της ιστορικής ταινίας του Τσάρλυ Τσάπλιν «Ο Μετανάστης» («The Immigrant»). Η ταινία, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1917, αγγίζει ίσως με τον πιο ευαίσθητο τρόπο το κοινωνικό ζήτημα της βίαιης μετεγκατάστασης, της μετανάστευσης, του προσφυγικού. Την προβολή της ταινίας θα συνοδεύσει ένα ευρύ μουσικό σύνολο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, το οποίο με τη συμμετοχή των πρώτων σπουδαστών της νεοσύστατης Ακαδημίας Νέων Μουσικών της Κ.Ο.Α. και με τη σύμπραξη τζάζ κουαρτέτου (Δημήτρης Τσάκας-σαξόφωνο, Δημήτρης Κοροντζής-ηλεκτρική κιθάρα, Marc Buronfosse-ηλεκτρικό μπάσο και Arnaud Biscay-τύμπανα), θα ερμηνεύσει πρωτότυπη μουσική του Ελληνο-γάλλου συνθέτη Stephane Tsapis, ο οποίος θα αναλάβει και τη μουσική διεύθυνση του συνόλου.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των εισιτηρίων, θα διατεθούν εξ’ολοκλήρου στη χρηματοδότηση ενός εκπαιδευτικού και πολιτιστικού προγράμματος για τα παιδιά των προσφύγων, για το οποίο θα υπάρχει τακτική ενημέρωση των δωρητών από το Flux Laboratory.

Έχοντας τη μουσική ως κοινό παρονομαστή, το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon» της Κ.Ο.Α. και ο Stephane Tsapis θα επισκεφτούν λίγες μέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου για να πραγματοποιήσουν μουσικό εργαστήρι για τα παιδιά (εργαστήρι γνωριμίας με τα μουσικά όργανα και τα διαφορετικά μουσικά είδη). Την ίδια ημέρα, το σύνολο των φιλοξενούμενων του Κέντρου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον «Μετανάστη» του Τσάρλυ Τσάπλιν με τη μουσική συνοδεία του Κουιντέτου «Metallon» της Κ.Ο.Α., στο φιλόξενο χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, ο οποίος ευγενώς παραχωρήθηκε για την εκδήλωση αυτή από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στιγμές αυτής της ολοήμερης συνάντησης θα λάβουν τη μορφή ενός ολιγόλεπτου ντοκιμαντέρ, της Ελληνοελβετίδας Δάφνης Μπενγκόα, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στην εκδήλωση της 27ης Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 40 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.