Η εκπρόσωπος της φιναλνδικής metal rock σκηνής για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

Η εκπρόσωπος της σύγχρονης Φιλανδικής μουσικής αλλά και η πιο αναγνωρίσιμη γυναικεία παρουσία στο χώρο του ευρύτερου σκληρού ήχου, η Tarja Turunen, έρχεται και πάλι στην Ελλάδα για δυο live εμφανίσεις. Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου εμφανίζεται στο club Gagarin 205 της Αθήνας και το Σάββατο 1 Νοεμβρίου ανεβαίνει στο Principal club Theater της Θεσσαλονίκης για δύο live εμφανίσεις.

Η Tarja γεννήθηκε στο Kitee της Φινλανδίας και η σχέση της με τη μουσική φάνηκε από τα πρώτα χρόνια της ζωής της καθώς όπως χιουμοριστικά λένε οι γονείς της: «η Tarja άρχισε να τραγουδάει πριν μάθει να περπατάει». Οι σπουδές της στη φωνητική και στο πιάνο ξεκίνησαν από την ηλικία των έξι ετών και το μεγάλο της ταλέντο δεν άργησε να γίνει αντιληπτό τόσο από τους δασκάλους της, όσο και από τους συμμαθητές της. Η φωνητικές της ικανότητες την ανέδειξαν σε μια λυρική σοπράνο και η ενασχόλησή της με το κλασικό τραγούδι ήρθε σαν φυσική εξέλιξη.

Το 1996 οι «Nightwish» βρήκαν στo πρόσωπο της Tarja την τραγουδίστρια τους. Το συγκρότημα ξεκίνησε σαν ακουστικό μουσικό project αλλά στη συνέχεια υιοθέτησε έναν πιο rock/metal χαρακτήρα o οποίος ταίριαζε περισσότερο στη ένταση της φωνής της Tarja.

Η συνέχεια είναι γνωστή: πέντε album (ανάμεσα στα οποία και το χρυσό στην Ελλάδα «Once»), πάνω από 1.000.000 πωλήσεις, πάρα πολλές συναυλίες, φανατικός πυρήνας οπαδών, αλλά πάνω απ’ όλα καθιέρωση του όρου «female fronted band» και δημιουργία αντίστοιχου μουσικού ιδιώματος με την Tarja να ανοίγει το δρόμο για τον επαναπροσδιορισμό της θέσης των γυναικών στο σύγχρονο σκληρό ήχο, αλλά και να αποτελεί πρότυπο για όλες τις frontwomen που ακολούθησαν.

Μετά από την αποχώρηση της από τους «Nightwish», η Tarja αποφάσισε να ακολουθήσει προσωπική πορεία έχοντας μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει τέσσερα album, τα οποία έχουν γνωρίσει επιτυχία στην Ελλάδα.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

25 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ