Η Σταχτοπούτα

Το αγαπημένο παραμύθι ζωντανεύει από το Athens Children’s Ballet

Ρομαντική και αισιόδοξη, γεμάτη συμβολικά μηνύματα, κλασική όσο και σύγχρονη, η παραμυθένια «Σταχτοπούτα» ζωντανεύει από τους 60 μικρούς και νέους χορευτές του Athens Children’s Ballet (ACB) σε χορογραφία της Olivia Pickford.

Η δεύτερη παραγωγή του ACB, παρουσιάζεται στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2014, στο Θέατρο στο ACS σε 4 παραστάσεις που συγκινούν μικρούς και μεγάλους.

Με τα υπέροχα σκηνικά της Ξένιας Βήτου και με τη μουσική των Delibes, Massenet και Glazunof, η χορογράφος Olivia Pickford έχει δημιουργήσει μια παραμυθένια χορογραφία ειδικά για το ACB. Η Olivia Pickford ειδικεύεται στην παιδική χορογραφία. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον πρώην χορευτή των Μπολσόι και χορογράφο Irek Mukhamedov για το παιδικό μπαλέτο του «Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός». Μεταξύ άλλων, έχει χορογραφήσει το μπαλέτο «Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι» για το London Children’s Ballet (2009) και για το Athens Children’s Ballet (2013).

Το Athens Children’s Ballet δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 με στόχο να εκπαιδεύει και να αναδεικνύει ταλαντούχα παιδιά που ασχολούνται με τον κλασικό χορό, ώστε να χορεύουν σε παραστάσεις μπαλέτου επαγγελματικών προδιαγραφών που δημιουργούνται ειδικά για αυτά. Για το σκοπό αυτό, το ACB συνεργάζεται με επαγγελματίες χορογράφους που κάθε χρόνο χορογραφούν για τους χορευτές του ένα κλασικό μπαλέτο σε δύο πράξεις. Η ομάδα του ACB αποτελείται από χορεύτριες και χορευτές 9 έως 22 ετών από όλη την Ελλάδα, που επιλέγονται με τη διαδικασία ακρόασης, κάθε Μάρτιο. Kάθε χρόνο το πρόγραμμα του ACB ολοκληρώνεται με την επιλογή δύο χορευτριών ή χορευτών στους οποίους δίνονται υποτροφίες για να φοιτήσουν σε καλοκαιρινά σχολεία χορού, στην Αγγλία.

Η δράση του ACB απλώνεται και στο κοινωνικό έργο. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος το Athens Children’s Ballet σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Μικροί Γίγαντες», θα προσκαλέσει παιδιά που ζουν σε ορφανοτροφεία και κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, για να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση. Επίσης, θα οργανωθούν επισκέψεις της ομάδας σε ορφανοτροφεία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, με στόχο την αναψυχή των παιδιών.

Δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του Athens Children’s Ballet είναι η Χριστίνα Ρόκα, απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου και με πολυετή πείρα στην εκπαίδευση του κλασικού μπαλέτου.

Συντελεστές

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Ρόκα
Χορογραφία: Olivia Pickford
Μουσική: Delibes, Massenet & Glazunof
Σκηνικά: Ξένια Βήτου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ