«Πριν πάω στο σχολείο»

Οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα στον «Ελληνικό Κόσμο»

Έπειτα από 12 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα για παιδιά σχολικής ηλικίας, όπως τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τα Σχολικά Προγράμματα και το «Καλοκαίρι στην πόλη» –τα οποία καθιστούν τον «Ελληνικό Κόσμο» πρώτο χώρο σε επισκέψεις μαθητών στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας–, από φέτος ο αγαπημένος προορισμός των παιδιών «ανοίγεται» και σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες, μέσα από τα προγράμματα του Σαββάτου. 

Για τα Σάββατα μέχρι τα Χριστούγεννα, οι γονείς μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία διαφορετικά προγράμματα: 

Στη γειτονιά της κούκλας… χρωματίζουμε με το σώμα

Ένα δωμάτιο γεμάτο κούκλες γίνεται η αφορμή για τα παιδιά και τους γονείς τους να εκφράσουν αισθήματα και συναισθήματα με το σώμα τους, να παίξουν και να δημιουργήσουν. Οι εικόνες της φαντασίας τους θα αποκτήσουν χρώμα και σχήμα και θα αποδοθούν στο χαρτί!

Ημερομηνίες: 2/10, 23/10, 13/11, 4/12

Ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τα σχήματα της φαντασίας μας!

Ένα ουράνιο τόξο παρασύρει τους μικρούς μας φίλους στην έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών». Τα παιδιά συναντούν στην καθημερινότητά τους σχήματα από τη φύση. Στο τέλος «προσγειώνονται» στην παλέτα ενός ζωγράφου, αναμειγνύουν σχήματα και χρώματα και μέσα από ένα παιχνίδι τέχνης εκφράζονται δημιουργικά.

Ημερομηνίες: 9/10, 30/10, 20/11, 11/12

Ο Αίσωπος στον «Ελληνικό Κόσμο»

Δεκαπέντε μύθοι του Αισώπου, όπως «ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας», «ο κόρακας και η αλεπού», «ο ξυλοκόπος κι ο Ερμής», «το λιοντάρι και το κουνούπι», ζωντανεύουν με κούκλες από τo θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες». Μια διασκεδαστική βιωματική παράσταση που συνδυάζει τεχνικές κουκλοθέατρου και μαύρου θεάτρου, για τους μικρούς και τους μεγάλους μας φίλους.

Ημερομηνίες: 16/10, 6/11, 27/11, 18/12

Τα προγράμματα διαρκούν μιάμιση ώρα και τα παιδιά  συμμετέχουν με την παρουσία συνοδού.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ