Οικολογία–Σύγχρονες τεχνολογίες

Η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί την ομαδική έκθεση με τίτλο Design 2011 Οικολογία–Σύγχρονες τεχνολογίες.

Αρχική πρόθεση των συντελεστών ήταν να εμβαθύνουν στα προβλήματα του περιβάλλοντος γενικά και ειδικότερα στα προβλήματα της δικής μας γεωγραφικής περιοχής και του τρόπου που μπορούν αυτά να αφορούν το design.

Με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και τη σωστή προσέγγιση στη φόρμα και στα υλικά.
Ζητήσαν ιδέες υλοποιήσιμες, που πέρα από τις αναλύσεις και τις επισημάνσεις να προτείνουν ένα ορατό αποτέλεσμα, με τρείς διαστάσεις και έξυπνη προσέγγιση στην καρδιά του προβλήματος. Αντικείμενα και ευρύτερες προτάσεις που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην έκθεση αυτή.

Πιστεύοντας ότι οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη εφαρμογή των προτάσεων και έχοντας σαν επιλογή να στρέψουν το ενδιαφέρον τους προς αυτές. Με τις πολλές και ενδιαφέρουσες δυνατότητες που προσφέρουν.

Στη διαδικασία της προετοιμασίας και των επιλογών, έγινε προσπάθεια να προσεγγίσουν το θέμα της έκθεσης από πολλές πλευρές. Με σοβαρότητα αλλά και χιούμορ. Με φρεσκάδα και πολλαπλότητα. Με καλλιτεχνική αλλά και επιστημονική ματιά. Με ένα σύνολο από διαφορετικές απόψεις, με διαφορετική έκφραση και με κοινό στόχο το θέμα της έκθεσης. Μικρά αντικείμενα αλλά και μεγάλης κλίμακας προβληματισμοί, δημιουργούν ένα σύνολο που αφορά το θεατή, που αφορά το design αλλά και την αρχιτεκτονική.

Οι συμμετέχοντες, επιστήμονες, αρχιτέκτονες, designers, αλλά και εικαστικοί καλλιτέχνες, προτείνουν με διαφορετικούς τρόπους, με τη δική τους αντίληψη και τη δική τους προσέγγιση στο θέμα. Φοιτητές, αλλά και καταξιωμένοι επαγγελματίες, δημιουργούν με τις προτάσεις τους και τις ευαισθησίες τους, το σύνολο που πιστεύουμε ότι έχει ενδιαφέρον για τον επισκέπτη.

Ιδέα και επιμέλεια της έκθεσης Πόπη Ζερβοπούλου – Κρούσκα
Συνεργασία επιμέλειας  Έρση Κρούσκα

Συντελεστές

«Καβαλάμε το καλάμι»
Νίκος Αναστασόπουλος, αρχιτέκτων/ΔΕΝΤΡΟ_ ,   Βάντα Χαλυβοπούλου, εικαστικός καλλιτέχνης_
Κώστας Ντάφλος, αρχιτέκτων, εικαστικός _
Συμμετέχοντες: Αργυρώ Παναγούλη (αρχιτέκτων), Ανδρέας Κάργκστεν (εικαστικός), ομάδες φοιτητών του   Εργαστηρίου Εικαστικών Τεχνών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών με καθηγητές τους Κώστα Ντάφλο και Βάντα Χαλυβοπούλου (2009-11) και ομάδες επισκεπτών  της 1ης Οικογιορτής του Μαραθώνα (2011).

-ΠΟΛΥΤΙΜΗ – ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ + ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
-ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
-ΦΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
-GRAM – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ
-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ + ΕΡΣΗ ΚΡΟΥΣΚΑ + ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΡΕΣ
-DEDE DextrousDesign – ΑΛΙΚΗ ΡΟΒΙΘΗ + ΦΟΑΝΤ ΑΣΟΥΡ
-doxiadis+
-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΡΜΠΗΣ
-ΠΟΠΗ ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΡΟΥΣΚΑ
-ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΚΑΣΔΑ
-ΕΡΙΟΝ ΚΑΠΑΪ
-ΝΤΑΪΑΝ ΚΑΤΣΙΑΦΙΚΑ
-ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΚΚΗ
-ΕΡΣΗ ΚΡΟΥΣΚΑ
-ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ + ΣΕΜΙΡΑ ΜΑΝΩΛΑΚΗ
-ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΜΑΡΕΝΓΚΟ + ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΜΟΥΤΖΗΣ

Ομάδα ΚΟΖΑνη  ΝΟΣΤΡΑ
Αρχιτέκτονες ΕΜΠ: Ματρακίδου Άννα, Φούκας Γιώργος
Φοιτητές Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πάτρας: Αμανατίδου Χριστίνα, Θεοφιλάκου   Παναγιώτα, Κακλαμάνης Δημήτρης, Κουνάβη Μαρίνα, Παπαδημητρίου Ελένη, Τραχανά Ειρήνη, Φούκα Αγγελική.
Σύμβουλοι: Σανταμούρης Ματθαίος ( Φυσικός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), Βασιλοπούλου Κωνσταντίνα (Αρχιτέκτων Φωτισμού), Παπαηλιάκης Ηλίας (Ζωγράφος), Κόνιαρη Μάρθα (Γεωπόνος).

Ομάδα φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας   
Διδάσκοντες: Ιορδάνης Στυλίδης, Γιώργος Τζιρτζιλάκης.
Φοιτητές: Νταφλούκα Χρύσα, Δάγκα Αγγελίνα, Κωτούλα Μαρία.  Γκαρούτσου Γεωργία.  Μονάκη Ροδούλα.   Χατζηκυριάκου Φωτεινή.  Διαμάντης Μενέλαος.

-Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών
καθ. ΝΙΚΗΤΑΣ ΝΙΚΗΤΑΚΟΣ, Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΛΑΣ,
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΓΚΙΝΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΑΓΛΑΡΑ

-ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΒΒΑ + ΓΙΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
-ΗΡΑ ΣΠΑΓΑΔΩΡΟΥ + ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΒΕΡΔΗΣ
-ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ + ΕΡΣΗ ΚΡΟΥΣΚΑ
-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΟΥΖΑΚΗΣ
-ΑΘΗΝΑ ΤΣΑΜΗ
-FIXED GEAR ATHENS + 48 x 17 + ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
-ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΚΑΣ + ΑΝΝΑ ΜΑΤΡΑΚΙΔΟΥ
-ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ
-ΝΙΚΟΣ ΧΑΠΙΤΑΣ

-Εργαστήριο  FM  29,2
Αρχιτέκτονες ΕΜΠ: Ματρακίδου Άννα, Φούκας Γιώργος
Φοιτητές Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πάτρας: Αγγελέτου Μαργαρίτα, Αθανασόπουλος Νάσος, Αναγνωστοπούλου   Πωλίνα, Αντωναροπούλου Ευγενία, Αποστόλου Μαλβίνα,  Δαλάκα Λία, Δαμιανού Μαρία, Δρογκάρη Ζαχαρούλα, Ζιώγου-Θεοδωρακοπούλου Μυρσίνη, Καψάσκη Στεφανία, Κονδύλη Βασιλική, Κουτρόπουλος Γρηγόρης, Κουτσοσπύρου Αλεξία, Κωτάκη Δήμητρα, Λεπίδα Ναταλία, Μαντούση Σπυριδούλα, Νικολακόπουλος Κώστας, Παπανικολάου Κύρα, Πετρόχειλου Κατερίνα, Πολυζωγόπουλος Κυριάκος, Ρούσσου Μίνα, Σπυρίδωνος Ευγενία, Σπυροπούλου Εβίτα, Σφύρα Μαρία, Τουρατζίδου Ξένια, Τραχανά Ειρήνη, Φούκα Αγγελική, Χαραμή Μαρία, Χονδρογιάννη Δήμητρα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ