Ένα φεστιβάλ κινηματογράφου αφιερωμένο στην παιδική και νεανική ηλικία

Στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας Κινηματογράφου προβάλλονται ταινίες επαγγελματιών που έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία.

Όλες οι ταινίες διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο, εμπνέονται από αγάπη για τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση. Αναπτύσσουν την κριτική και δημιουργική σκέψη των νέων και βοηθούν στην αλληλοκατανόηση ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα. Αποκλείονται ταινίες που προωθούν τη βία, το ρατσισμό, τον πόλεμο και το σεξισμό.

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ Ολυμπίας θα προβληθούν ταινίες επαγγελματιών, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων, 13 ταινίες μεγάλου μήκους και 48 ταινίες μικρού μήκους. Μέσω των ταινιών όλων των προγραμμάτων εκπροσωπούνται 44 χώρες απ’ όλες τις ηπείρους. Εκτός από τις ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος θα προβληθούν και 60 ταινίες σε αφιερώματα και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Παράλληλα με το Φεστιβάλ Ολυμπίας πραγματοποιείται και η 13η Συνάντηση  Νεανικής  Οπτικοακουστικής  Δημιουργίας-  Camera Zizanio, στην οποία διαγωνίζονται 150 ταινίες απ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Στο ελληνικό τμήμα συμμετέχουν 185 ταινίες από 147 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα. Επιπλέον θα προβληθούν 30 ταινίες στο διεθνές πανόραμα και σε ειδικές προβολές.

Τόσο για το διαγωνιστικό πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ Ολυμπίας όσο και για το πρόγραμμα της 13ης Camera Zizanio θα υπάρχουν εκτός από τις διεθνείς κριτικές επιτροπές των ενηλίκων και παιδικές κριτικές επιτροπές οι οποίες θα απονείμουν τα δικά τους βραβεία.

Ταυτόχρονα θα λειτουργούν εργαστήρια σκηνοθεσίας, μοντάζ, σεναρίου, φωτογραφίας, κινουμένων σχεδίων, θα κυκλοφορείται καθημερινά η εφημερίδα  Ζιζάνιο η οποία συντάσσεται από παιδιά. Θα μεταδίδεται καθημερινά με ευθύνη των παιδιών από συχνότητα τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού η εκπομπή Ράδιο Ζιζάνιο. Παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις καθώς και κινηματογραφικά αφιερώματα συμπληρώνουν τις δράσεις του φεστιβάλ.

Επίσης προβολές και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στους άλλους δυο νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας (Πάτρα, Αίγιο, Μεσολόγγι).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ