Ο Άμλετ αυτοκτόνησε

Θέατρο δρόμου από την ομάδα Minus (two)

Η θεατρική παράσταση “Ο Άμλετ αυτοκτόνησε” ξεκινάει δεύτερο κύκλο παραστάσεων από τις 13 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου. Έξι διαφορετικοί Άμλετ «επί σκηνής» σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Μια συνειδητή «αυθαιρεσία» (;) στη δραματουργική σύνθεση -όσον αφορά τη χρονική σειρά των λόγων και το συσχετισμό τους-, μια αυστηρή κινητική φόρμα και μια συγκεκριμένη συνέπεια στην άχρονη ενδυματολογική επιλογή και σε μουσικές προτάσεις, συνετέλεσαν στη δημιουργία αυτού του έργου όπου το στοιχείο της «κατασκευής» κυριαρχεί. Έτσι οι χαρακτήρες καταργούνται, όχι ωστόσο για ν’ αποδυναμωθεί ο σεξπηρικός λόγος, αλλά για να έρθει σε ένα πρώτο επίπεδο μέσω αυτής της ιδιότυπης ανάγνωσης, όπου τα πρόσωπα γίνονται ακριβή και πειθαρχημένα όργανά του. Κρατώντας αδιάλειπτα αναμμένους τους φακούς τους, καταθέτουν την πεισματική τους ανάγκη να υπάρξουν και να επιβιώσουν σ’ ένα κόσμο που «γέρνει, γκρεμίζεται».

Σκηνικό μας, το παγκόσμιο και αιώνιο σύμβολο πολιτισμού, ο Παρθενώνας.  Έτσι ο διάλογος του έργου με το περιβάλλον δεν λειτουργεί μόνο αντιστικτικά, αλλά, καθώς η παντοδυναμία και η έμπνευση που απορρέει από τον Ιερό Βράχο είναι αναμφισβήτητη, επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε τη διάθεσή μας να μην κυριαρχήσει ένα πεσιμιστικό χρώμα.  Αντ’ αυτού, η έκκληση προς όλους μας να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στις προκλήσεις, στοιχήματα, δυσκολίες της εποχής μας η οποία φαίνεται να αγγίζει τα όρια του ιστορικού.

Διάρκεια παράστασης: 30 λεπτά

Συντελεστές

Παραγωγή: Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Minus [two]
Σύλληψη, Δραματουργική σύνθεση, Σκηνοθεσία: Στέλλα Μαρή
Από τον Άμλετ του William Shakespeare, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά
Η αρχική επιλογή των κειμένων έγινε από την Στέλλα Μαρή και εμπλουτίστηκε με προτάσεις του Ανδρέα Ανδρεάδη και της Χαράς Κονταξάκη
Παίζουν (αλφαβητικά): Ανδρέας Ανδρεάδης, Κατερίνα Γκατζόγια, Χαρά Κονταξάκη, Στέλλα Μαρή, Αγγελική Μπίνη, Στέφανος Σπετσιέρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρέας Ανδρεάδης
Υπεύθυνοι Παραγωγής: Στέλλα Μαρή, Γιώργος Σταματάκης
Βοηθοί παραγωγής: Κατερίνα Γκατζόγια, Σπύρος Ντζουροπάνος, Λαμπρινή Μπούσια
Φωτογραφίες, Βίντεο: Κώστας Δρίμτζιας, Μάνος Μεγαλούδης
Web Banner Designer: Περικλής Καραθανάσης, Βίκη Γκαζανίδου (Vipe Productions)
Μουσική Επιμέλεια: Στέλλα Μαρή
Χειρισμός μουσικής: Νίκος Σκαμάγκας

tags / WIFT GR

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ