Mona Supper Club – Η Λέσχη Δείπνου έρχεται με νέο πρόγραμμα pop-up γαστρονομικών εκδηλώσεων

Tρεις διεθνείς σεφ, με εμπειρία σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο Roof Garden του Mona, στο Μοναστηράκι

Μετά την επιτυχία που γνώρισε τον Ιούνιο του 2023 το Supper Club του Mona επιστρέφει αυτό το φθινόπωρο με ένα νέο πρόγραμμα pop-up γαστρονομικών εκδηλώσεων στον χώρο του εστιατορίου του στο Μοναστηράκι, στο κέντρο της Αθήνας.

Τα θερινά sold-out δείπνα περιλάμβαναν γαστρονομικές προτάσεις από διεθνείς προσκεκλημένους σεφ και τις κουζίνες της Ιταλίας, της Ταϊβάν και της Μέσης Ανατολής. Καθώς η Αθήνα εξελίσσεται σε ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων, το Mona φιλοξενεί με ιδιαίτερη χαρά μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της υψηλής γαστρονομίας που διαμορφώνουν το σύγχρονο τοπίο της μαγειρικής.

«Η απήχηση που είχε ο πρώτος κύκλος δείπνων ήταν εντυπωσιακή και οι καλεσμένοι μας απόλαυσαν εξίσου την ιδιαίτερη γαστρονομία των καλεσμένων σεφ και την κοινωνική συναναστροφή. Υπάρχει έντονη διάθεση για επικοινωνία και οι εκδηλώσεις μας είναι πάντα μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα από κάθε γωνιά του κόσμου.», αναφέρει η Ευτυχία Στεφανίδη, η Καλλιτεχνική διευθύντρια του House of Shila και επιμελήτρια της γαστρονομικής αυτής εκδήλωσης.

«Θέλουμε το Mona να αποτελεί έναν χώρο για πολιτιστικούς πειραματισμούς και με το Supper Club έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε περισσότερες γευστικές κληρονομιές από όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με την τέχνη της γαστρονομίας. Ο συνεκτικός δεσμός, όταν μοιράζεσαι ένα καλό γεύμα γύρω από ένα τραπέζι με παλιούς και νέους φίλους, είναι διαχρονικός, και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να καλλιεργήσουμε.»

Για τη φθινοπωρινή σεζόν, έχουμε προσκεκλημένους τρεις διεθνείς σεφ, με εμπειρία σε διάφορα εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, οι οποίοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, αναδεικνύοντας την εποχικότητα στη μαγειρική και τα κορυφαίας ποιότητας υλικά.

SEPTEMBER 26 + 27
STORIES FROM THE SOIL | Osman Serdaroglou

Ο Osman Serdaroğlu, ο οποίος εργάστηκε ως σεφ στα βραβευμένα με δύο αστέρια Michelin εστιατόρια Torre del Saracino (Νάπολη) και La Madia (Σικελία), είναι ιδιοκτήτης και Ηead Chef του Teruar Urla στη Σμύρνη, σε μια περιοχή με αμπελώνες και αγροτόσπιτα. Ο Osman αντλεί έμπνευση από την ιστορία της γης, συνδυάζοντας τουρκικές και ιταλικές επιρροές στα πιάτα του που χαρακτηρίζονται από εξαιρετική φρεσκάδα.

OCTOBER 18
HERBS & OCEAN TALES | Andreas Nikolakopoulos

Έχοντας προηγουμένως δουλέψει στο βραβευμένο με αστέρι Michelin Oro (Όσλο), στο Paradise By Way (Λονδίνο) και ως executive chef στο πεντάστερο ξενοδοχείο The Rooster, στην Αντίπαρο, ο συγγραφέας τριών βιβλίων και υποψήφιος για το Εθνικό Βραβείο σεφ Ανδρέας Νικολακόπουλος θα δημιουργήσει ένα Menu με βάση το ψάρι που αντικατοπτρίζει το σκανδιναβικό και βρετανικό στυλ μαγειρικής του με έμφαση στα ελληνικά βότανα και ζυμώσεις.

OCTOBER 31+ NOVEMBER 1
THE ECLECTIC TASTING | Federico Vigano

Ο ιταλικής καταγωγής Federico Vigano με έδρα την Ελβετία έχει δουλέψει στο παρελθόν δίπλα στους διάσημους σεφ Joël Robuchon, Pierre Gagnaire, Nobu και Christian Puglisi ενώ πρόσφατα ανέλαβε επικεφαλής του Maison Manesse στη Ζυρίχη. Με τον Federico θα εντρυφήσουμε σε ένα μενού γευσιγνωσίας, που αποτελεί μίγμα των βασικότερων προσωπικών του επιρροών από τις κουζίνες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και της Σκανδιναβίας.

Με περιορισμένο αριθμό 50 θέσεων για κάθε βραδιά οι συνδαιτυμόνες των Supper Club θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική θέα από το Roof Garden του Mona την ώρα του δειλινού, ενώ το κυρίως δείπνο θα σερβίρεται στο Living Room.

Οι καλεσμένοι θα ξεναγηθούν επίσης στους εκθεσιακούς χώρους του ξενοδοχείου, όπου εκτίθεται μια συλλογή έργων τέχνης και design διεθνών δημιουργών, τα οποία είναι διαθέσιμα προς πώληση. To δείπνο θα συνοδεύεται από επιλεγμένα βιοδυναμικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, υπό τους ήχους ποιοτικής μουσικής.

Εισιτήρια είναι διαθέσιμα τόσο για το κοινό όσο και για τα μέλη του House of Shila, τα οποία έχουν προνομιακή πρόσβαση στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τις ιδιωτικές εκδηλώσεις, όπως το CLUB MONAMOUR, ένα πάρτι αποκλειστικά για τα μέλη και ταυτόχρονα μια πλατφόρμα για νέους ήχους, με τους μουσικούς και τους DJ να καταλαμβάνουν τους χώρους του ξενοδοχείου, παρουσιάζοντας τη νέα τους δουλειά. Αυτό το καλοκαίρι, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για το θερινό ηλιοστάσιο το Mona φιλοξένησε την DJ Mia Moretti, η οποία επέλεξε το Mona για να εμπνευστεί την επόμενη ποιητική της συλλογή, που θα κυκλοφορήσει το 2024.

Ένα από τα επόμενα γαστρονομικά σχέδια του Mona είναι το CAFÉ SOCIETY, ένα event  που συνδυάζει κοινωνικό get-together και brunch τις Κυριακές στο Living Room του ξενοδοχείου, το οποίο θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου. Θα σερβίρεται ένα μενού βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα, με φυσικά κρασιά και συνοδευτικές μελωδίες. Οι διεθνείς καλεσμένοι του CAFÉ SOCIETY θα έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν με τα μέλη του House of Shila και το αθηναϊκό κοινό, σε αναζήτηση μιας ανώτερης γευστικής εμπειρίας, χώρων υψηλής αισθητικής όπου κυριαρχεί η τέχνη, και πολύτιμων γνωριμιών.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
45€ -65€

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑ

Το Mona, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή με βάση την έννοια ενός boutique ξενοδοχείου και χώρου πολλαπλών δραστηριοτήτων. Στεγασμένο σε ένα οκταόροφο βιομηχανικό εργοστάσιο της δεκαετίας του 1950, περιλαμβάνει 20 δωμάτια με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ένα Living Room για pop-up δράσεις και ένα speakeasy Υπόγειο Club. Το ψηλότερο σημείο του κτιρίου είναι η πριβέ, αποκλειστικά για τα μέλη του, ταράτσα, όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν την ατέλειωτη αίσθηση του αθηναϊκού αστικού τοπίου, συμπεριλαμβανομένης της φημισμένης Ακρόπολης, μαζί με τοπικές λιχουδιές και προσεκτικά επιλεγμένα φυσικά κρασιά.

Βαθιά μέσα στο πνεύμα της πόλης, το Mona είναι ένα μέρος συνάντησης για ταξιδιώτες, καλλιτέχνες, αναδυόμενα και καθιερωμένα brands, παραγωγές ταινιών και φωτογραφήσεων, pop-up happenings και πριβέ εκδηλώσεις για κάθε προσδοκία. Το Mona περιλαμβάνει επίσης στους χώρους του μια γκαλερί με έργα τέχνης που εντάσσονται οργανικά στο περιβάλλον, η οποία παράλληλα λειτουργεί και ως εκθεσιακός χώρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ HOUSE OF SHILA

Το House of Shila δημιουργεί boutique χώρους με φαντασία χωρίς σύνορα. Το ταξίδι άρχισε το 2020 με τα εγκαίνια του Shila, ενός hotel particulier και εκθεσιακού χώρου τέχνης στην περιοχή του Κολωνακίου. Συνδυάζοντας την τέχνη και το design σε ένα ευφάνταστο και ζωντανό περιβάλλον, το Shila αγαπήθηκε αμέσως από μια απαιτητική πελατεία. Άτομα με αισθητική καλλιέργεια και λάτρεις του design το αγκάλιασαν σα δεύτερο σπίτι τους.

Με το άνοιγμα του “αδελφού” του χώρου το 2022, ενός βιομηχανικού κτιρίου της δεκαετίας του 1950 που συνδυάζει το παρελθόν με μια απαράμιλλη αίσθηση ακατέργαστης πολυτέλειας, το Mona επαναπροσδιόρισε τον τρόπο με τον οποίο βιώνονται τα ξενοδοχεία και οι pop-up χώροι. Προσκολλημένο με αφοσίωση σε οτιδήποτε όμορφο αισθητικά, το House of Shila δημιούργησε το 2023 το δικό του design studio και club μελών για να στηρίξει τα γνήσια ταλέντα.

Το σήμα κατατεθέν του είναι το πάντρεμα της επιλεκτικής αισθητικής με την πηγαία δημιουργία. Η Λέσχη των μελών του HOS δρα ως καταλύτης σε μια διεθνή κοινότητα δημιουργικών και business επαγγελματιών, ενώνοντας επισκέπτες από τον κόσμο της μόδας και της γαστρονομίας, της μουσικής και του design έως τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.