Οι Imam Baildi στο Μουσικοδρόμιο

Μουσική και χορευτική διάθεση στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Οι Imam Baildi έρχονται την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και «απογειώνουν» τη διάθεση με vintage remix και πολλές μουσικές ανατροπές στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος Fly me to the moon!

Aπό το 2007 οι Imam Baildi συνεχίζουν να παντρεύουν τη μουσική των δεκαετιών του 1940, ’50 και ’60 με το σήμερα, κρατώντας το ενδιαφέρον σε Ελλάδα και εξωτερικό αμείωτο. Στα δύο προηγούμενα album τους που έγιναν χρυσά στην Ελλάδα και ανέβηκαν στις ψηλότερες θέσεις των European World Music charts, ο Ζαμπέτας συναντά τους Καλιφορνέζους θρύλους του hip hop Delinquent Habits, ο Τσιτσάνης τη mambo big band ενορχήστρωση και το μπουζούκι μπλέκεται με electro swing ήχους και βαλκανικά πνευστά. Λίγο πριν την καλοκαιρινή τους περιοδεία στον Καναδά καθώς και τη μεγάλη κεντρική συναυλία τους στο θέατρο Βράχων, στις 14 Ιουλίου, το πολυαγαπημένο συγκρότημα, κάνει μια στάση στον ΔΑΑ και πλημμυρίζει το χώρο του αεροδρομίου με ρυθμικές μελωδίες.

Το Μουσικοδρόμιο αποτελεί μέρος του project Fly me to the Moon, συνεργασία του ΔΑΑ και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

Imam Baildi

Οι Imam Baildi δημιουργήθηκαν όταν οι αδελφοί Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας άρχισαν να πειραματίζονται με remix από ελληνικά κομμάτια παλαιότερων δεκαετιών. Την άνοιξη του 2005 είχαν ετοιμάσει τρία κομμάτια όταν η EMI τους πρότεινε να κάνουν ένα ολοκληρωμένο album βασισμένο σ’ αυτή την ιδέα. Επτά ακόμα κομμάτια ήταν έτοιμα στις αρχές του 2007. Η παραγωγή του album έγινε από τους ίδιους στην εταιρία τους (Kukin Music) και κυκλοφόρησε από την EMI τον Οκτώβριο του 2007.

Οι αδελφοί Φαληρέας προέρχονται από μια οικογένεια με μακρά σχέση με το ρεμπέτικο: ο πατέρας τους είναι ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρεία που ειδικεύεται στο είδος και ενός δισκοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας με τεράστια συλλογή δίσκων βινυλίου 78 στροφών. Ως εκ τούτου, η ιδέα της ανάμειξης ρεμπέτικου με διαφορετικά είδη μουσικής ήρθε περίπου φυσιολογικά μεγαλώνοντας σε ένα τέτοιο μουσικό περιβάλλον.

Παράλληλα με τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, οι Imam Baildi διατηρούν μια συνεχή πορεία εμφανίσεων και δισκογραφικής παρουσίας στο εξωτερικό. Τα 2 album τους έχουν μπει στις κορυφαίες θέσεις των European World Music Charts, έχουν περιοδεύσει 3 φορές στην Ευρώπη, και πραγματοποιούν περισσότερες από 30 συναυλίες το χρόνο εκτός Ελλάδας. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν συμμετοχές σε μερικά από τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ – Sziget, Lowlands, Roskilde, Transmusicales De Rennes, και η περσινή τους συμμετοχή στο South by Southwest, το μεγαλύτερο music conference των ΗΠΑ. Φέτος ολοκλήρωσαν ήδη μια περιοδεία στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, ενώ ετοιμάζονται για την πρώτη τους εμφάνιση στον Καναδά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας