Η Irene Solà και ο Sergio Ramírez έρχονται στην Ελλάδα

Καλεσμένοι του 15ου Φεστιβάλ ΛΕΑ - Λογοτεχνία εν Αθήναις

Η Irene Solà και ο Sergio Ramírez επισκέπτονται την Ελλάδα στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ ΛΕΑ – Λογοτεχνία εν Αθήναις, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 24 Ιουνίου.

Η Irene Solà (Καταλονία) θα συνομιλήσει για το βιβλίο της «Τραγουδώ εγώ και το βουνό χορεύει» (Ίκαρος, 2022), την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 19:00 στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, με τη δημοσιογράφο Κυριακή Μπεϊόγλου και τη μεταφράστρια του βιβλίου της Μαρία Παλαιολόγου.

Ο Sergio Ramírez (Νικαράγουα) θα συνομιλήσει για το βιβλίο του «Ο Τονγκολέλε δεν ήξερε να χορεύει» (Ίκαρος, 2023), την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος, με τον δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Γρηγόρη Μπέκο και τη μεταφράστρια του βιβλίου του Μαρία Παλαιολόγου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, και οι δύο συγγραφείς θα συμμετέχουν επίσης σε εκδηλώσεις στην Αθήνα, την Χαλκίδα, τη Λευκάδα και τα Χανιά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Τετάρτη 14 Ιουνίου | 16:00
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας (Σκουφά 31, Κολωνάκι)
Βιβλιοθήκη ”Juan Carlos Onetti”
Συζήτηση | Δύο συγγραφείς, δύο κόσμοι (στα ισπανικά)

Η Irene Solà και η Pilar Quintana συζητούν για τη ζωή και το έργο τους με τη Marta Cañete, υπεύθυνη Τύπου του Φεστιβάλ ΛΕΑ και ανταποκρίτρια του ABC Ισπανίας στην Ελλάδα.

Με την υποστήριξη της Κολομβιανής Πρεσβείας στη Ρώμη παράλληλης διαπίστευσης στην Ελλάδα, του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Σχολής Abanico και της οικογένειας Σκούφαλου. Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη και Ίκαρος.

Τετάρτη 14 Ιουνίου | 19:00
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας (Σκουφά 31, Κολωνάκι)
Παρουσίαση του «Τραγουδώ εγώ και το βουνό χορεύει» (ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά από τα ισπανικά)

©Ignasi Roviró

Η Irene Solà συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Κυριακή Μπεϊόγλου και τη μεταφράστρια του βιβλίου της Μαρία Παλαιολόγου. 

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες και των Εκδόσεων Ίκαρος.

Πέμπτη 15 Ιουνίου | 21:00
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας (Σκουφά 31, Κολωνάκι)
Συζήτηση | Λογοτεχνία και φύλο (σε ισπανικά και ελληνικά)

Οι συγγραφείς Gabriela Cabezón Cámara, Irene Solà, και Αμάντα Μιχαλοπούλου θα μιλήσουν για την επίδραση του φύλου στα λογοτεχνικά κείμενα, στην έκδοση και τη δημοσίευσή τους. Θα αναλύσουν μεταξύ άλλων πώς η ταυτότητα φύλου των συγγραφέων και των αναγνωστών, καθώς και τα έμφυλα στερεότυπα και προκαταλήψεις, μπορούν να επηρεάσουν τη δημιουργία και την υποδοχή λογοτεχνικών κειμένων.

Οι τρεις συγγραφείς συνομιλούν με τον δημοσιογράφο Κώστα Κατσουλάρη της ψηφιακής πλατφόρμας Book Press.

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, των Πρεσβειών της Ισπανίας και της Αργεντινής, του Ινστιτούτου Θερβάντες, των Εκδόσεων Καστανιώτη και των Εκδόσεων Πατάκη

Παρασκευή 16 Ιουνίου | 18:00
Café Mostar, Χαλκίδα
Συνάντηση με την Irene Solà και την Gabriela Cabezón Cámara (στα ισπανικά)

Η Irene Solà (Καταλονία) και η Gabriela Cabezón Cámara (Αργεντινή) συναντούν τους μαθητές της Σχολής Ξένων Γλωσσών L.Two και συνομιλούν μαζί τους για τη ζωή και το έργο τους.

Με την υποστήριξη της Σχολής Ξένων Γλωσσών L.Two, της Acción Cultural Española, των Πρεσβειών της Ισπανίας και της Αργεντινής, του Ινστιτούτου Θερβάντες και του Café Mostar.

Παρασκευή 16 Ιουνίου | 20:00
Café Mostar, Χαλκίδα
Παρουσίαση των βιβλίων «Τραγουδώ εγώ και το βουνό χορεύει» και «Οι περιπέτειες της Τσίνα Άιρον» (σε ισπανικά και ελληνικά)

H Irene Solà και η Gabriela Cabezón Cámara παρουσιάζουν τα βιβλία τους με την καθηγήτρια ξένων γλωσσών και μεταφράστρια Αντωνία Κεράτσα.

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, των Πρεσβειών της Αργεντινής και της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, των Εκδόσεων Ίκαρος και Καστανιώτη. Σε συνεργασία με το Café Mostar.

Τρίτη 20 Ιουνίου | 18:00
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας (Σκουφά 31, Κολωνάκι)
Βιβλιοθήκη «Juan Carlos Onetti»
Συζήτηση | Η διαχωριστική γραμμή συγγραφέα και αναγνώστη (στα ισπανικά)

Ο Sergio Ramírez συνομιλεί με τη συγγραφέα και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας Pilar Tena για τη ζωή του, τα όρια ανάμεσα στα δράματα του παρελθόντος και του παρόντος, και τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ συγγραφέα και αναγνώστη.

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ινστιτούτου Θερβάντες και των Εκδόσεων Ίκαρος.

Τρίτη 20 Ιουνίου | 20:30
Public Café Συντάγματος (Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα)
Παρουσίαση του «Ο Τονγκολέλε δεν ήξερε να χορεύει» (διαδοχική διερμηνεία στα ελληνικά από τα ισπανικά)

©Lisbeth Salas

Ο Sergio Ramírez συνομιλεί με τον δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Γρηγόρη Μπέκο και τη μεταφράστρια του βιβλίου του Μαρία Παλαιολόγου.

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, των Εκδόσεων Ίκαρος και του βιβλιοπωλείου Public.

Τετάρτη 21 Ιουνίου | 20:30
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας (Σκουφά 31, Κολωνάκι)
Συζήτηση | Μνήμη και Λογοτεχνία (σε ισπανικά και ελληνικά)

Ο Héctor Abad Faciolince (Κολομβία), και ο Sergio Ramírez (Νικαράγουα) συνομιλούν με τον δημοσιογράφο Κώστα Αγοραστό, αρχισυντάκτη της ψηφιακής πλατφόρμας Book Press, για τη Μνήμη και τη Λογοτεχνία.

Στη συζήτηση αυτή, που αποτελεί και το βασικό θέμα του φεστιβάλ, θα εξερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο η μνήμη επηρεάζει τη λογοτεχνία αλλά και πώς η δημιουργική εργασία μετατρέπει την πραγματικότητα σε μυθοπλασία και αντίστροφα.

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, των Πρεσβειών της της Ισπανίας και της Κολομβίας στη Ρώμη παράλληλης διαπίστευσης στην Ελλάδα, του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της οικογένειας Σκούφαλου και των Εκδόσεων Ίκαρος και Πατάκη.

Πέμπτη 22 Ιουνίου | 20:30
Κήπος Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας
Παρουσίαση του «Ο Τονγκολέλε δεν ήξερε να χορεύει» (σε ισπανικά και ελληνικά)

Ο Sergio Ramírez συνομιλεί με τον πρώην Δήμαρχο Λευκάδας, Πάνο Σκληρό, τη θεατρολόγο και σύμβουλο επικοινωνίας, Ναταλία Κατηφόρη και τον οικονομολόγο, Ροβέρτο Γαλάνη. Διερμηνεία: Κοσμάς Κοψάρης, καθηγητής και ερευνητής Ισπανικής Φιλολογίας.

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, των Εκδόσεων Ίκαρος, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας και της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας.

Σάββατο 24 Ιουνίου | 21:00
2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Πλ. Κατεχάκη 8, Χανιά)
Παρουσίαση του «Ο Τονγκολέλε δεν ήξερε να χορεύει» (σε ισπανικά και ελληνικά)

Ο Sergio Ramírez συνομιλεί για το βιβλίο του με τη συγγραφέα και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας Pilar Tena.

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, των Εκδόσεων Ίκαρος και του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.