Η Aurora και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη διοργανώνουν «Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας»

Χαρίζοντας 20 λεπτά από το χρόνο σας μπορείτε να σώσετε μία ζωή

Η Aurora και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη διοργανώνει «Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας» την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρες 10:00- 15:00 στον χώρο του Γυμναστηρίου της Σχολής Μωραΐτη, Αλ. Παπαναστασίου 46, Ψυχικό 154 52.

Χαρίζοντας 20 λεπτά από το χρόνο σας μπορείτε να σώσετε μία ζωή.

Η διαδικασία –εύκολη, ανώδυνη και απολύτως ΑΣΦΑΛΗΣ– θα πραγματοποιηθεί από το έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός» με απόλυτη ασφάλεια και με όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού COVID-19 και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.

Κριτήρια Επιλογής Αιμοδοτών

Μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν:

* Ηλικία: Είσαι μεταξύ 18 και 65 ετών (Έφηβοι άνω των 17 δύνανται να συμμετέχουν με Υπεύθυνη Δήλωση των κηδεμόνων τους).

*Βάρος: Ζυγίζεις πάνω από 50kg.

* Είσαι υγιής. Το αίμα από έναν άρρωστο άνθρωπο ή κάποιον που παίρνει φάρμακα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειές για αυτόν που θα το πάρει. Δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις αίμα εάν είχες στο παρελθόν ίκτερο ή ηπατίτιδα, ή εάν είχες κάποια μορφή καρκίνου, καρδιοπάθειας, επιληψία η κάποια αιμορραγική διαταραχή.

*Φαρμακευτική Αγωγή: Εάν έχεις ερωτήσεις για κάποια συγκεκριμένα φάρμακα που παίρνεις επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας.

* COVID : Άτομα με επιβεβαιωμένη ή πιθανή λοίμωξη COVID ή που παρουσιάζουν κάποιο από τα συμπτώματα που σχετίζονται με λοίμωξη από κορωνοϊό δεν επιτρέπεται να αιμοδοτήσουν.

* Τρόπος Ζωής: Έχεις ασφαλή τρόπο ζωής. Πράγματα και συμπεριφορές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως η λήψη ουσιών, πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι, τατουάζ ή piercings που έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες. Για την δική σου ασφάλεια δεν μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν κάνεις πρωταθλητισμό και προετοιμάζεσαι για κάποιο μεγάλο αθλητικό γεγονός ή εάν κάνεις κάποιο επικίνδυνο επάγγελμα.

1. Εάν ο υποψήφιος αιμοδότης είχε συμπτώματα λοίμωξης με κορωνοϊό και θετικό έλεγχο για την παρουσία του ιού μπορεί να αιμοδοτήσει εάν έχουν περάσει τουλάχιστον 28 ημέρες από την αποδρομή των συμπτωμάτων.

2. Εάν ο υποψήφιος αιμοδότης είχε συμπτώματα αλλά είχε αρνητικό έλεγχο για την παρουσία του ιού μπορεί να αιμοδοτήσει εάν έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την αποδρομή των συμπτωμάτων.

3. Εάν ο αιμοδότης είχε συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό και δεν ελέγχθηκε για την παρουσία του ιού ή έχει ελεγχθεί αλλά δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα του ελέγχου μπορεί να προφέρει αίμα εάν έχουν περάσει 28 ημέρες από την αποδρομή των συμπτωμάτων.

Πριν την αιμοδοσία:

* Να είσαι ξεκούραστος και να έχεις συμπληρώσει τις φυσιολογικές ώρες ύπνου (τουλάχιστον 6 ώρες)

* Να έχεις φάει ένα ελαφρύ γεύμα

* Να έχεις πιεί αρκετά υγρά (νερό,χυμό)

* Να φοράς άνετα ρούχα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.