Γόνιμο Έδαφος: Πολυχώρος Λιπασμάτων, η επόμενη μέρα

Κάτοικοι και επισκέπτες καλούνται να συμμετέχουν στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας του Πολυχώρου

Ο Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας καλεί κατοίκους της περιοχής και επισκέπτες να συμμετέχουν στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας του μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Γόνιμο Έδαφος: Πολυχώρος Λιπασμάτων, η επόμενη μέρα, ο Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας και ο οργανισμός COMM’ON καλούν κατοίκους της περιοχής και επισκέπτες του Πολυχώρου να συμμετέχουν στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας του καθώς και να επιλέξουν ένα έργο τέχνης το οποίο θα εκτεθεί μόνιμα στην πρώην βιομηχανική περιοχή των Λιπασμάτων Δραπετσώνας. 

Κάτοικοι και επισκέπτες καλούνται να συμμετέχουν στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας του Πολυχώρου απαντώντας μια σειρά ερωτήσεων που θα επιτρέψουν τον καλύτερο σχεδιασμό των δράσεων, της λειτουργικότητας και των υποδομών του Πολυχώρου Λιπασμάτων ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες όλων.

Παράλληλα, τον Οκτώβρη του 2021, το πρόγραμμα Γόνιμο Έδαφος έκανε κάλεσμα σε καλλιτέχνες και δημιουργούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την δημιουργία έργων γλυπτικής ή πλαστικής που αναφέρονται στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής των Λιπασμάτων και των ανθρώπων που έζησαν και δούλεψαν σε αυτή. 

Μετά την κατάθεση προτάσεων και την πρώτη φάση αξιολόγησης τους, το κοινό καλείτε σήμερα να αποφασίσει ανάμεσα στα έργα “Γέφυρα” της Άρτεμις Παπαγεωργίου και “Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω” του Θοδωρή Προδρομίδη για το ποιο τελικά θα εκτεθεί μόνιμα στον Πολυχώρο Λιπασμάτων.

Η διαδικασία συμμετοχής και ψηφοφορίας θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 και μπορεί να γίνει είτε διαδικτυακά μέσω του www.gonimoedafos.gr είτε συμπληρώνοντας τα ερωτηματολόγια που είναι διαθέσιμα στις δύο δημοτικές καντίνες του Πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Σχετικά με το Πρόγραμμα

Το Γόνιμο Έδαφος είναι ένα πρόγραμμα βιώσιμης πολιτιστικής ανάπτυξης δημοσίων χώρων πολιτιστικής ή/και ιστορικής σημασίας που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τον οργανισμό COMM’ON και τον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας με την υποστήριξη του ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, την επιχορήγηση και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών του χώρου στην συμμετοχή τους στην πολιτιστική ανάπτυξή του Πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετσώνας, ο συνσχεδιασμός ενός βιώσιμου πολιτιστικού οράματος για την περιοχή με την συμμετοχή πολιτών – Δήμου και τέλος η εκπαίδευσης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, προσβασιμότητας και παραγωγής δια-τομεακών συνεργασιών στον τομέα του πολιτισμού. 

Η επιτροπή που συμμετείχε στην πρώτη φάσης της αξιολόγησης των έργων που κατατέθηκαν από καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες στο ανοιχτό κάλεσμα του προγράμματος αποτελείται από τους Γκάγκικ Αλτουνιάν (Ζωγράφο / Γλύπτη), Άρη Καλαντίδη (Καθηγητή Αστικής Διαχείρισης στο Manchester Metropolitan University UK), Μαρία Κορκίδη (Διευθύντρια πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας), Κώστα Μπασάνο (Καλλιτέχνη, Αναπληρωτή Καθηγητή Γλυπτικής στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παν. Ιωαννίνων) και Ελένη Κυραμαργιού (Ιστορικό και Εντεταλμένη Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.