Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΣΤ Χωρίς Σύνορα

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΣΤ Χωρίς Σύνορα, παρουσιάζεται μια σειρά ολιγόλεπτων βίντεο από το Φωτογραφικό Εργαστήρι της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω. Σαν ένα είδος “κινούμενης φωτογραφίας”, τα διάρκειας ολίγων λεπτών βίντεο παρουσιάζουν τη στιγμή μιας φωτογράφησης καθώς και το πριν και το μετά από αυτήν, εισάγοντας στην εικόνα τον πραγματικό χρόνο, και συμπυκνώνουν βιώματα, μνήμες, συναισθήματα και εμπειρίες των δημιουργών τους.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 20:00 οι φωτογράφοι-θεραπευτές Θωμάς Γερασόπουλος και Παύλος Φυσάκης και η φωτογραφική ομάδα του 18 Άνω συνομιλούν με το κοινό για τη λειτουργία του Φωτογραφικού Εργαστηρίου της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω, την εμπειρία τους από την επαφή με την τέχνη και τη συνεργασία τους με το ΕΜΣΤ τα τελευταία τρία χρόνια.

Την ίδια ημέρα, ως παράλληλη δράση, θα πραγματοποιηθεί bookcrossing, ένα κοινωνικό δίκτυο ανταλλαγής βιβλίων, στον κήπο του Μουσείου. Από τις 17:00 μπορείτε να φέρετε βιβλία που θέλετε να απελευθερώσετε και να τα ανταλλάξετε με άλλα ή με εκδόσεις του μουσείου.

Επίσης, το διάστημα από 24 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου το Μουσείο υποδέχεται ομάδες από Μονάδες Απεξάρτησης με δωρεάν ξεναγήσεις, κατόπιν συνεννόησης, στις τρέχουσες εκθέσεις του: Απόστολος Γεωργίου, Ζωγραφική. Μάαρια Βιρκκάλα, Wondering. Ρένα Παπασπύρου, Φωτοτυπίες Απευθείας απ’ την ύλη, 1980-81. Άγγελος Πλέσσας, Σχολή Μουσικής Ιδρύματος Άντζελο. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους Ιστορικούς Τέχνης του Μουσείου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ