Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Ίδρυμα Takis με δράσεις και ελεύθερη είσοδο έως τις 10 το βράδυ

Ξεναγήσεις, παιδικά εργαστήρια ΒΕΑΤ ΒΟΧ, ζωγραφική με βιώσιμα υλικά και μια βραδινή δράση παρατήρησης πλανητών

Το Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες συμμετέχει και αυτή την χρονιά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και προσκαλεί τους επισκέπτες του στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023.

Οι επισκέπτες του Ιδρύματος θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ξεναγήσεις, στα παιδικά εργαστήρια ΒΕΑΤ ΒΟΧ και Ζωγραφική με βιώσιμα υλικά καθώς και στη βραδινή δράση παρατήρησης πλανητών. Πρόκειται για δράσεις με ελεύθερη είσοδο από τις 4 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ.

Το Ίδρυμα θα υποδέχεται όλους τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν και να μελετήσουν βαθύτερα το καλλιτεχνικό και επιστημονικό έργο του διεθνούς γλύπτη Takis, ο οποίος για περισσότερα από εβδομήντα χρόνια διηύρυνε τους ορίζοντες της παραδοσιακής γλυπτικής μέσα από την δημιουργία του και ενέταξε τον τομέα των θετικών επιστημών στην γλυπτική του. Ήδη από την δεκαετία του 1950 φιλοτέχνησε κινητικά και μουσικά γλυπτά, πίνακες, πραγματοποίησε performances και σχεδίασε θεατρικά σκηνικά.

 

Το Ίδρυμα Takis KETE, ως κοιτίδα του καλλιτεχνικού και ερευνητικού του έργου από το 1986, προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει τις έννοιες και το έργο του Takis μέσα από ποικίλες πολιτιστικές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια, καθώς και την τοποθέτησή του του σε επίκαιρα ουσιώδη ζητήματα όπως αυτό του πολέμου, της βιωσιμότητας και της αειφόρου ανάπτυξης.

Η 18η Μαΐου ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε το 1977 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών οργανισμών στη σύγχρονη κοινωνία. Το μήνυμα και η θεματική της φετινής επετείου είναι «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής». Η Αειφορία αποτέλεσε άλλωστε πεδίο μελέτης του Takis με χαρακτηριστικά παραδείγματα την έρευνα Sea Oscillation που πραγματοποίησε στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ, καθώς και τα Ηλεκτρικά Βαρέλια για το οποία είχε βραβευτεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2001.

Αναλυτικό Πρόγραμμα των Δράσεων:

1. Ξεναγήσεις

Ώρες:
16:30-17:30
18:30-19:30

2. Παιδικά εργαστήρια (5-14 ετών)

• BEATBOX «Μουσική Σφαίρα»

Το Human Βeatbox, η τέχνη αναπαραγωγής μουσικών ήχων με το ανθρώπινο στόμα έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τα Μουσικά έργα του TAKIS.

Ώρες:
18:30 – 19:00
19:00 – 19:30
19:30 – 20:00

Ανοιχτό Θέατρο
• «Ζωγραφίζοντας με Βιώσιμα Υλικά»

Ο φυσικός πλούτος των Κήπων του Ιδρύματος Takis και η ευαισθησία του δημιουργού για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ανακύκλωσης και του upcycling γίνεται πηγή έμπνευσης για το πιο πρωτότυπο εικαστικό εργαστήρι.

Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 5-14 ετών
‘Ώρες:
18:30 – 19:00
19:00 – 19:30
19:30 – 20:00

Κήποι

3. Παρατήρηση πλανητών

Η επιστήμη της αστρονομίας συναντά την ελληνική μυθολογία στον ενεργειακό από μαγνητικά πεδία λόφο του Γεροβουνού. Δυο τηλεσκόπια μας περιμένουν στους Κήπους του Ιδρύματος στραμμένα προς τους πλανήτες Αφροδίτη και Άρη.

Ώρες:
20:30 – 21:00 – Ανοιχτό Θέατρο
21:00 – 21:30 – Κήποι

Είσοδος Ελεύθερη – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε όλες τις δράσεις

Πληροφορίες

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Ίδρυμα Takis
18 Μαΐου 2023 | 16:00 – 22:00

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.