7ος Διεθνής διαγωνισμός πιάνου «Γιώργος Θυμής»

43 σολίστ από 21 χώρες με υψηλού επιπέδου υποψηφίους από όλη την υφήλιο

Με τον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Γιώργος Θυμής», που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και η Κ.Ο.Θ., ξεκινάει το 2015. Το πιανιστικό γεγονός συμπληρώνει 14 χρόνια ζωής και συγκεντρώνει υψηλού επιπέδου υποψηφίους από όλη την υφήλιο.

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν 43 νέοι δεξιοτέχνες πιανίστες από 21 χώρες: Αρμενία, Αυστραλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Κολομβία, Κορέα, Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Ταϊβάν και Ελλάδα. Το πρώτο βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 5.000€, το δεύτερο από 3.500€ και το τρίτο από 2.000€, ενώ δίνεται τιμητικός έπαινος 2.000€ στον καλύτερο Έλληνα διαγωνιζόμενο.

Ο διαγωνισμός εξελίσσεται σε τρεις γύρους:

Προκριματικός
9 – 11 Ιανουαρίου: 15:00-21:00

Ημιτελικός
12 – 13 Ιανουαρίου: 11:00-14:00 & 17:00-21:00

Τελικός
Στον τελικό γύρο του διαγωνισμού οι τρεις φιναλίστ θα παρουσιάσουν ένα έργο της επιλογής τους με τη σύμπραξη της Κ.Ο.Θ., υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Ντάριους Μικούλκσι. Ο τελικός γύρος του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και ώρα 20:30.

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες διεθνούς κύρους και συγκεκριμένα ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κ.Ο.Θ. Γεώργιος Βράνος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κ.Ο.Θ. και πιανίστας Γιώργος Κωνσταντινίδης και οι σολίστες Bernard Ringeissen, Jura Margulis, Etsuko Hirose, Pierre Reach και Νόρα Λουκίδου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται ανά διετία, είναι μέλος του φημισμένου Alink-Argerich Foundation και φέρει το όνομα μιας από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Θυμής υπήρξε διακεκριμένος πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης, ενώ διετέλεσε παράλληλα διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας και του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Με αυτές τις ιδιότητες και από αυτές τις θέσεις διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης αλλά και ολόκληρης της χώρας το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας