Σε μια μοναδική συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Έλληνας αρχιμουσικός Θεόδωρος Κουρεντζής θα διευθύνει την ορχήστρα Utopia σε έργα του Αυστριακού Γκούσταβ Μάλερ, το Σάββατο 19 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Η ανακοίνωση κάθε νέας συναυλίας του Θεόδωρου Κουρεντζή δημιουργεί υψηλές προσδοκίες και αδημονία: για το παγκόσμιο μουσικόφιλο κοινό οι ερμηνείες του αρχιμουσικού εγγυώνται μεγάλες συγκινήσεις. Πόσο μάλλον όταν η μουσική προσωπικότητα του Κουρεντζή αναμετριέται με το έργο του Μάλερ, που προκαλεί τον διανοητικό και συναισθηματικό κόσμο του ακροατή με τις υπαρξιακές αναζητήσεις και τις μεταφυσικές αγωνίες του.
Ο Έλληνας αρχιμουσικός θα διευθύνει τη Utopia, την ανεξάρτητη ορχήστρα που ίδρυσε το 2022, στην Τέταρτη συμφωνία του Μάλερ, τη δημοφιλέστερη του Αυστριακού μουσουργού. Το τραγούδι του δ΄ μέρους θα ερμηνεύσει η Ελβετή σοπράνο Ρέγκουλα Μίλεμαν.
Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η μεσόφωνος Εβ-Μοντ Ιμπό θα ερμηνεύσει τα σπαρακτικά «Τραγούδια για τα νεκρά παιδιά» (Kindertotenlieder), τον κύκλο τραγουδιών που συνέθεσε ο Μάλερ (1901-1904) σε φόρμα ορχηστρικών λίντερ, μελοποιώντας πέντε ποιήματα του Φρίντριχ Ρίκερτ.



