Οι “Adagio Crew” στο Μουσικοδρόμιο

Παρασκευές με hip hop και street διάθεση στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Hip hop ακούσματα και “αεροπλανικές” φιγούρες από τους Adagio Crew παρασύρουν και διασκεδάζουν τους επισκέπτες και τους επιβάτες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνώντην Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος Fly me to the moon.

Ένα είδος χορού με street διάθεση που πηγάζει από τα θεμέλια του break dance παίρνοντας όμως και κινήσεις από χορούς jazz, tap, contemporary, ballet, popping, locking κ.α. Ρυθμός, ένταση, αυτοσχεδιασμοί σε ένα θέαμα χωρίς χορευτικά σύνορα όπου όλα τα είδη συνυπάρχουν και ξεσηκώνουν το κοινό!

Η ομάδα “Αdagio” ξεκίνησε σαν “Ομάδα Μοντέρνου χορού Adagio” το 2007 στη Μυτιλήνη από έξι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποίες ασχολήθηκαν κυρίως με τον μοντέρνο χορό. Στην πορεία, η ομάδα ασχολήθηκε και με άλλα είδη χορού όπως hip hop, contemporary, latin. Η αρχική ιδέα της ίδρυσης της ομάδας ήταν της Τέσης Ευελπίδου η οποία στόχευε στη δημιουργία μιας φοιτητικής ομάδας χορού μέσω της οποίας τα μέλη της να μπορούν να δημιουργούν και να εκφράζονται μέσω της μουσικής και της κίνησης. Το 2009, η Τέση Ευελπίδου επιστρέφοντας στην Αθήνα δημιούργησε την “Adagio Crew Athens” και αποφάσισε να ακολουθήσει τα street dances. Η κατηγορία street dance περιλαμβάνει πολλά είδη χορών και αυτά με τα οποία ασχολήθηκε η ομάδα είναι κυρίως το hip hop και το locking αλλά και τα popping, waacking, voguing, ενώ τελευταία ασχολήθηκε και με τη ragga jam (εμπνευσμένη από την reggaeton μουσική).

Το Μουσικοδρόμιο αποτελεί μέρος του project Fly me to the Moon, συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας