26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Με νέες συνεργασίες και βραβεία επιστρέφει η Αγορά

Η Αγορά του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 8-16 Μαρτίου

Με νέες συνεργασίες και βραβεία επιστρέφει η Αγορά του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έχοντας καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε δημιουργούς, παραγωγούς και αγοραστές από ολόκληρο τον κόσμο μέσα από την υποστήριξη στο είδος του ντοκιμαντέρ σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Η Αγορά του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 8-16 Μαρτίου 2024.

Η Αγορά είναι ο τόπος όπου καλλιεργείται το σινεμά του μέλλοντος. Δημιουργοί, παραγωγοί, διανομείς και εκπρόσωποι μεγάλων διεθνών φεστιβάλ και τηλεοπτικών σταθμών συναντιούνται, ανακαλύπτουν νέα κινηματογραφικά σχέδια και τα ενισχύουν ώστε να ολοκληρωθούν και να φτάσουν στο κοινό τους.

Παράλληλα, συνεχίζει τις προσπάθειες να κάνει τις δράσεις της βιώσιμες, μειώνοντας το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Οι αναπτυξιακές δράσεις της Αγοράς πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Creative Europe Media και σε συνεργασία με το DAE (Documentary Association of Europe). Σε ένα φιλικό και προσιτό περιβάλλον, επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας συναντούν σκηνοθέτες και παραγωγούς, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά, για να συζητήσουν τις ταινίες τους και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους.

Στόχος της Αγοράς είναι η υποστήριξη της κινηματογραφικής παραγωγής από την Ελλάδα και την ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή. Οι φετινοί συμμετέχοντες στην Αγορά θα ανακαλύψουν ταινίες και πρότζεκτ, θα δικτυωθούν με τους δημιουργούς και θα παρακολουθήσουν τις νέες τάσεις μέσω των Agora Talks. Πάνω από 350 καλεσμένοι από 51 διαφορετικές χώρες θα παρακολουθήσουν τις δράσεις της Αγοράς στο Φεστιβάλ.

Ανακαλύψτε τους σημαντικότερους άξονες της Αγοράς:

1. Agora Doc Market: Με περισσότερα από 350 ολοκληρωμένα ντοκιμαντέρ στην ψηφιοποιημένη βιντεοθήκη της (σε συνεργασία με το Cinando), το Agora Doc Market θα είναι διαθέσιμο online μόνο για τους διαπιστευμένους της Αγοράς και τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

2. Agora Docs in Progress: Θα παρουσιαστούν 11 ταινίες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο πριν την ολοκλήρωσή τους.

3. Thessaloniki Pitching Forum: Συμμετέχουν 12 πρότζεκτ στην πλατφόρμα συμπαραγωγών και συγχρηματοδότησης για δημιουργικά και τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ στο στάδιο της ανάπτυξης.

4. Agora Lab: 5 πρότζεκτ από την Ελλάδα θα πάρουν μέρος στο εργαστήρι ανάπτυξης, στο οποίο ειδικοί του ντοκιμαντέρ προσφέρουν καθοδήγηση σε σκηνοθέτες με ταινίες που βρίσκονται σε όλα τα στάδια ανάπτυξης.

5. Meet the Future: 5 ανερχόμενα ταλέντα στον χώρο του ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται κάθε χρόνο από την ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή. Φέτος παρουσιάζονται δημιουργοί από την Τσεχία.

6. Agora Talks and Talking Heads: Κάθε χρόνο η Αγορά προσκαλεί κορυφαίους επαγγελματίες, για να μοιραστούν εμπειρίες και συμβουλές σχετικά με μείζονα θέματα που αφορούν τον κόσμο του ντοκιμαντέρ.

7. Doc Counseling: Προσφέρει ιδιωτικές συμβουλευτικές συναντήσεις σε δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

8. AGORA Workshop: Ένα ολοκληρωμένο εργαστήριο για τα μοντέλα χρηματοδότησης των ταινιών τεκμηρίωσης και το τοπίο διανομής τους.

Δείτε αναλυτικά τη φετινή Αγορά εδώ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.